Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

267
Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενέκρινε πρόσφατα νέο κύκλο δωρεών, συνολικού ύψους €2,24 εκατομμυρίων, οι οποίες επικεντρώνονται στους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας στην Ελλάδα. Οι δωρεές αυτές είναι επιπλέον της συνήθους και συνεχιζόμενης κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος στην Ελλάδα και παγκοσμίως και αποτελούν ένδειξη της δέσμευσης του ΙΣΝ να συνεχίσει να προσφέρει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, έκτακτη υποστήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση στη χώρα. Οι συγκεκριμένοι τομείς που το Ίδρυμα ενισχύει με αυτές τις νέες δωρεές του (Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια) έχουν πληγεί σημαντικά, λόγω της παρατεταμένης κοινωνικοοικονομικής κρίσης, με σοβαρές επιπτώσεις σε συνανθρώπους μας.
Ο νέος κύκλων των δωρεών αποτελεί μέρος της Δεύτερης Πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Ενάντια στην Κρίση, η οποία έχει ως στόχο να συμβάλει στην ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης στη χώρα μας.
Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε σχετικά: «Οι κρίσιμοι τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα στην Ελλάδα της κρίσης. Οι νέες μας δωρεές αποσκοπούν στη δημιουργία προγραμμάτων που θα συνδράμουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και των μελλοντικών προοπτικών των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη».
Οι νέες δωρεές του Ιδρύματος, ανά τομέα στήριξης είναι:
• Δωρεά στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για το Τμήμα Κυτταρολογίας.
• Δωρεά στο Ασκληπιείο Γενικό Νοσοκομείο Βούλας για την πλήρη ανακαίνιση της πτέρυγας ασθενών «Νικολούδειο Γ».
• Δωρεά στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού για την αγορά διαγνωστικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Προληπτικού Προγράμματος Νεογνών: Δωρεά στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» για την υποστήριξη προγράμματος «Κατ’ οίκον Βοηθείας» για ηλικιωμένους με άνοια και οικονομικά προβλήματα.
• Νέα δωρεά στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας για τη μερική υποστήριξη της λειτουργίας των κέντρων του οργανισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά και για τη δημιουργία δύο νέων κέντρων σε Περιστέρι και Ιωάννινα.
• Δωρεά στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά» για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του οργανισμού και για προμήθειες τροφίμων.
• Δωρεά για τη νέα οργάνωση «Το Μεγάλο μας Σπίτι», για την υποστήριξη κατασκευαστικών εργασιών και την αγορά εξοπλισμού.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Γιώργος Δημητρακόπουλος

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.