293 συνοριοφυλάκες και 15 πλοία στα ελληνικά νησιά στέλνει η FRONTEX

293 συνοριοφυλάκες και 15 πλοία στα ελληνικά νησιά στέλνει η FRONTEX

96
293 συνοριοφυλάκες και 15 πλοία στα ελληνικά νησιά στέλνει η FRONTEX

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η νέα επιχείρηση ταχείας επέμβασης για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, η οποία θα αντικαταστήσει την κοινή επιχείρηση «Ποσειδών» στο Ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Frontex.
Το επιχειρησιακό πλάνο της νέας επιχείρησης είχαν συμφωνήσει η διοίκηση του οργανισμού και η ελληνική πλευρά την 17η Δεκεμβρίου 2015.
Σύμφωνα με τη ανακοίνωση ο οργανισμός πρόκειται να αναπτύξει δύναμη 293 συνοριοφυλάκων και 15 πλοίων στα ελληνικά νησιά ως απάντηση σε πρόσφατο αίτημα της Αθήνας για βοήθεια. Οι Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες θα μετέχουν στον έλεγχο των νεοεισερχόμενων μεταναστών και προσφύγων, στη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και στον εντοπισμό πλαστών εγγράφων, ενώ στη δύναμη των 293 συνοριοφυλάκων θα υπάρχουν και διερμηνείς από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο αριθμός των συνοριοφυλάκων που θα αναπτυχθούν θα αυξηθεί σταδιακά σε περισσότερους από 400, καθώς και ο αριθμός των πλοίων, των οχημάτων και άλλου τεχνικού εξοπλισμού.
Φωτο: ΑΠΕ / ΜΠΕ ORESTIS PANAGIOTOU

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.