H CITRUS “αγκυροβόλησε” και πάλι στην Αθήνα!

H CITRUS “αγκυροβόλησε” και πάλι στην Αθήνα!

338
H CITRUS “αγκυροβόλησε” και πάλι στην Αθήνα!

Η ναυτιλία αποτελούσε ανέκαθεν το δυνατό σημείο για τους Χιώτες. Δια της θαλάσσιας οδού πραγματοποιούνταν και οι εξαγωγές προϊόντων αγροτικής παραγωγής της Χίου.
Ήδη από το 1350 περίπου, θεωρείται ότι ξεκίνησε η καλλιέργεια των ξακουστών εσπεριδοειδών της Χίου από τους Γενοβέζους και επί δεκαετίες αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού.
Η CITRUS, εδώ και 7 χρόνια αναβιώνει την παράδοση των εσπεριδοειδών, από το πρώτο στάδιο, αυτό της παραγωγής και της συγκομιδής των καρπών. Ιδρύθηκε το 2008 και αποτελεί μια σύνθετη επιχειρηματική πρωτοβουλία με βασικό αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση διατροφικών προϊόντων με βάση τα ονομαστά εσπεριδοειδή της Χίου! Με φόντο τη γνήσια χιώτικη ιστορία συστηματικής καλλιέργειας και εμπορίου, η CITRUS στοχεύει να συνδέσει με δυναμικό τρόπο το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον των εσπεριδοειδών του Κάμπου.
Πρόσφατα, και με νέο αέρα υπό το management της CFCOMPANY, άνοιξε και το νέο της κατάστημα στην Αθήνα, για να ταξιδέψει ακόμα περισσότερο κόσμο μέσα από τα αρώματα και τις γεύσεις του Αιγαίου. Στο νέο κατάστημα CITRUS στο Γκάζι, θα βρείτε όλα τα προϊόντα CITRUS, αλλά και επιλεγμένα προϊόντα εκλεκτών παραγωγών, κυρίως από τη Χίο και τη Μυτιλήνη.
Μη διστάσετε όμως να αφιερώσετε λίγο χρόνο, απολαμβάνοντας ένα χυμό, ένα μεζέ ή απλά έναν καφέ στη χόβολη με φρέσκο λουκούμι στον μικρό κήπο του μαγαζιού, τον οποίο κοσμούν οι μυρωδάτες Χιώτικες μανταρινιές.
CITRUS, Κωνσταντινουπόλεως 62, Γκάζι, 11854 Αθήνα / Τ: 210 3390790
www.citrus-chios.gr / info@citrus-chios.gr

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.