Η 25η συνάντηση της Ελληνικής Τεχνικής Επιτροπής του Bureau Veritas

Η 25η συνάντηση της Ελληνικής Τεχνικής Επιτροπής του Bureau Veritas

546
Η 25η συνάντηση της Ελληνικής Τεχνικής Επιτροπής του Bureau Veritas
Από αριστερά προς τα δεξιά: Γ. Ανδρεάδης, Λ. Χαχάλης, A. Φαράκλας, A. Aγγελόπουλος. Γ. Κοκαράκης

Η 25η συνάντηση της Ελληνικής Τεχνικής Επιτροπής του Γαλλικού Νηογνώμονα Bureau Veritas για το τέλος του 2015 πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου στο Yacht Club στον Πειραιά. Οι συμμετέχοντες πριν την έναρξη των εργασιών της τεχνικής επιτροπής είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα τελευταία νέα και τις εξελίξεις στον χώρο της ναυτιλίας.
Η συνάντηση ξεκίνησε με την παρουσίαση των νέων μελών από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Αντώνιο Φαράκλα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chartworld Shipping Corp., ενώ ο κ. Αναστάσιος Αγγελόπουλος, Marine Chief Executive για την Ελλάδα και την Κύπρο, Γραμματέας της Επιτροπής, καλωσόρισε τα μέλη της Επιτροπής.
Οι τεχνικές παρουσιάσεις ξεκίνησαν με τον κ. Γεώργιο-Παύλο Περαντζάκη, Τεχνικό Διευθυντή της Naftomar Shipping & Trading Co. Ltd. Ο τίτλος της παρουσίασής του ήταν «Τα LPG Gas Carriers. Τι θα θέλατε να ξέρατε για τα LPG carriers και φοβόσασταν να ρωτήσετε». Η παρουσίαση του κ. Περαντζάκη επικεντρώθηκε στον απαραίτητο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε LPG carriers καθώς και σε όλους τους διαφορετικούς τύπους των δεξαμενών αποθήκευσης LPG.
Από την πλευρά του ο Δρ. Ιωάννης Κοκαράκης, Αντιπρόεδρος του Bureau Veritas υπεύθυνος για την Τεχνολογία και την Επιχειρηματική Ανάπτυξη σε Ελλάδα, Μαύρη Θάλασσα και Μέση Ανατολή, παρουσίασε το θέμα «Προκλήσεις και εφαρμογή της Monitoring, Reporting and Verification (MRV) της ΕΕ». Η παρουσίαση του κ. Κοκαράκη είχε να κάνει με τις συγκεκριμένες πτυχές του κανονισμού MRV της ΕΕ που αφορά στην παρακολούθηση των εκπομπών CO₂ των πλοίων που πιάνουν σε λιμάνια της ΕΕ.
Τέλος, η κα Βάγια Χατζηγιάννη της Minerva Marine Inc. παρουσίασε τις υποχρεώσεις των πλοίων που επισκέπτονται τα λιμάνια των ΗΠΑ, σχετικά με τα συστήματα διαχείρισης έρματος.
Οι εργασίες της τεχνικής επιτροπής ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του κ. Διονύση Χριστοδουλόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου του ελληνικού γραφείου της MAN Diesel & Turbo.

Από αριστερά προς τα δεξιά::  U. Perantzakis & G.P. Perantzakis (Naftomar Shipping & Trading Co. Ltd.)
Από αριστερά προς τα δεξιά:: U. Perantzakis & G.P. Perantzakis (Naftomar Shipping & Trading Co. Ltd.)

 

Από αριστερά προς τα δεξιά: Β. Χατζηγιάννη (Minerva Marine Inc.) & Χρ. Μανουδάκης, (Αlpha Bulkers Shipmanagement Inc)
Από αριστερά προς τα δεξιά: Β. Χατζηγιάννη (Minerva Marine Inc.) & Χρ. Μανουδάκης, (Αlpha Bulkers Shipmanagement Inc)
Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.