Ο ΥΝΑ καλεί τους απεργούς ναυτικούς να λάβουν υπόψη τα προβλήματα που...

Ο ΥΝΑ καλεί τους απεργούς ναυτικούς να λάβουν υπόψη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά με τη μεταφορά των προσφύγων

143
Ο ΥΝΑ καλεί τους απεργούς ναυτικούς να λάβουν υπόψη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά με τη μεταφορά των προσφύγων

Μετά τη χθεσινή επιστολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς την Π.Ν.Ο., στο πλαίσιο της νέας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών και κλάδων που συνδέονται με τη ναυτιλία, ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση, της διοίκησης της Π.Ν.Ο. και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα.
Στη συνάντηση ο υπουργός τόνισε για μια ακόμη φορά, τα θετικά βήματα που ήδη έχουν γίνει ως προς την επίλυση των διεκδικήσεων των ναυτικών και ειδικότερα στα επείγοντα αιτήματά τους, που αφορούν στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και την αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ, αλλά και όσον αφορά στη ρύθμιση για τις συνθέσεις των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας, χωρίς βέβαια να παραβλέπονται επιμέρους αιτήματα, όπως το ζήτημα της ναυτικής εργασίας, του ΓΕΝΕ, του Οίκου του Ναύτου, της ναυτικής εκπαίδευσης και πολλών άλλων.
Ο υπουργός, κάλεσε τους απεργούς ναυτικούς να μην αφήσουν τα προβλήματα των τελευταίων τριάντα χρόνων να δεσμεύσουν την εξέλιξη των δίκαιων και επίκαιρων αιτημάτων τους, στα οποία η κυβέρνηση δε σταμάτησε ούτε στιγμή να προσπαθεί με στόχο την αναζήτηση των καλύτερων δυνατών λύσεων μέσα στο γνωστό ασφυκτικό πλαίσιο που υπάρχει. Οι τελικές λύσεις είναι όντως δύσκολες. Καμιά οριστική απόφαση όμως δεν έχει ληφθεί. Αντίθετα, ήδη, υπάρχουν εξελίξεις και βελτιώσεις θετικές και η προσπάθεια συνεχίζεται
Τόνισε, επίσης, πως η κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να ζητά, κατανόηση, χρόνο και δυνατότητα να προχωρήσει τους σχεδιασμούς που έχει ήδη δρομολογήσει, την ίδια στιγμή που αναγνωρίζει και καλεί όλους να αναγνωρίσουν, τόσο τη νομιμότητα της απεργίας, όσο και τη βαρύτητα των αιτημάτων της.
Συνοψίζοντας, ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η συνάντηση αυτή δεν θα αποβεί άκαρπη και κάλεσε τους απεργούς, για μια ακόμη φορά να αξιολογήσουν και να εκτιμήσουν τις θετικές εξελίξεις ως προς τα αιτήματά τους, αλλά και να λάβουν σοβαρά υπόψη τα προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί από την απεργία στα νησιά με τη μεταφορά των προσφύγων.
Φωτο ΑΠΕ/ΜΠΕ, STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.