Ρυθμίσεις, για τα προαπαιτούμενα παράτασης ορίων ηλικίας πλοίων της ακτοπλοΐας

Ρυθμίσεις, για τα προαπαιτούμενα παράτασης ορίων ηλικίας πλοίων της ακτοπλοΐας

66
Ρυθμίσεις, για τα προαπαιτούμενα παράτασης ορίων ηλικίας πλοίων της ακτοπλοΐας

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς, ενημέρωσαν τους δημάρχους Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη και Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, σχετικά με τις σε εξέλιξη ρυθμίσεις για τα πλοία που συμπληρώνουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το όριο ηλικίας.
Ήδη από μηνών, με πρωτοβουλία του υπουργείου, έχει αποσταλεί Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το οποίο αντιμετωπίζεται το θέμα οριστικά.
Οι απαντήσεις αναμένονται εντός του Νοεμβρίου. Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του σχεδίου Π.Δ., το υπουργείο προωθεί νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία θα ρυθμιστούν ζητήματα μεταβατικού χαρακτήρα.
Με αίτημα των δημάρχων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκλήθη να συμμετάσχει σε αυτή ο εκπρόσωπος της εταιρείας Hellenic Seaways κ. Π. Τσάγγαρης, ο οποίος ενημερώθηκε για όλα τα παραπάνω. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Θέλουμε παντού πλοία αξιόπλοα και ασφαλή. Είμαι βέβαιος, ότι σε αυτό συνηγορούν οι πάντες. Αυτό είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε με τις νομοθετικές και τις υπηρεσιακές παρεμβάσεις μας. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουν την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο. Πιστεύουμε, ότι η λύση που δρομολογήσαμε καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις απαιτήσεις και επομένως, το υπουργείο αναμένει την κατάθεση πρότασης τακτικών ημερήσιων δρομολογίων άμεσα, έστω και αν αυτή έχει μεταβατικό χαρακτήρα, έως την οριστική ρύθμιση του θέματος».
Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.