Σύγκρουση επιβατηγού πλοίου με τραυματίες στα νερά του Χονγκ Κονγκ

Σύγκρουση επιβατηγού πλοίου με τραυματίες στα νερά του Χονγκ Κονγκ

79
Σύγκρουση επιβατηγού πλοίου με τραυματίες στα νερά του Χονγκ Κονγκ

Όπως μεταδίδει ο ναυτιλιακός ιστότοπος MarEx αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Κυριακή, όταν ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο επιστρέφοντας από το Μακάου στο Χονγκ Κονγκ συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο. Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, κοντά στο νησί Lantau και γύρω στις 18:50 τοπική ώρα (10:50 GMT). Σύμφωνα με πληροφορίες το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 163 επιβάτες και 11 μέλη πληρώματος, βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Shun Tak China Travel Ship Management Limited.
Το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RTHK ανέφερε ότι μετά τη σύγκρουση το πλοίο πήρε νερά και σταμάτησαν οι μηχανές του. Αμέσως προκλήθηκε χάος καθώς επικράτησε σκοτάδι ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο αριθμός των τραυματιών κυμαίνεται μεταξύ 83 και 121.
Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία του Χονγκ Κονγκ, με έξι άτομα εξ αυτών να έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς.
Αξίζει να σημειωθεί η ναυτιλιακή κίνηση στην περιοχή έχει αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της παρουσίας πολλών σκαφών αναψυχής και άλλων πλοίων που μεταφέρουν επιβάτες από και προς το κοντινό κέντρο ψυχαγωγίας και τυχερών παιχνιδιών του Μακάου.
Το Μακάου είναι το μόνο μέρος στην Κίνα, όπου τα τυχερά παιχνίδια είναι νόμιμα, καθιστώντας το έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες που φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ. Στην πραγματικότητα το Μακάου τείνει να γίνει ένα μικρό Λας Βέγκας, με την ανέγερση τεράστιων κτιριακών συμπλεγμάτων με εκκωφαντικής πολυτέλειας καζίνο.
Τέλος να σημειωθεί ότι το χειρότερο μέχρι σήμερα ναυτικό δυστύχημα στο Χονγκ Κονγκ συνέβη το 2012, όταν λόγω σύγκρουσης ενός επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου με έτερο οχηματαγωγό έχασαν την ζωή τους 39 άνθρωποι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.