Το προεδρείο της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων θέτει επί τάπητος τα προβλήματα του λιμένος...

Το προεδρείο της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων θέτει επί τάπητος τα προβλήματα του λιμένος Ναυπλίου

71
Το προεδρείο της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων θέτει επί τάπητος τα προβλήματα του λιμένος Ναυπλίου

Κλιμάκιο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας – ΕΕΚΦΝ – πραγματοποίησε επίσκεψη στο λιμάνι Ναυπλίου με σκοπό την εξέταση, με τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, θεμάτων που αφορούν την λιμενική υποδομή και τις ευκολίες εξυπηρέτησης των κρουαζιεροπλοίων και των με αυτά μεταφερομένων επιβατών – τουριστών.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης έλαβε χώρα τελετή στο κρουαζιερόπλοιο ZUIDERDAM που ήταν αγκυροβολημένο στον όρμο.
Στην τελετή παρέστησαν:
• ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος, κ. Χειβιδόπουλος Αναστάσιος,
• ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Ραφαήλ Μπαρού,
• ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, κ. Καμπόσος Δημήτριος,
• εκπρόσωποι των Αρχών λιμένος και παράγοντες του Νομού.
Υπήρξε κατ’ ιδίαν συζήτηση του κλιμακίου της ΕΕΚΦΝ με τους προϊσταμένους των τοπικών Αρχών, επί όλων των θεμάτων που απασχολούν το λιμένα, προκειμένου για την εξασφάλιση δυνατότητος εισόδου των κρουαζιεροπλοίων, που παραμένουν σήμερα στο αγκυροβόλιο, εντός του λιμένος.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η προώθηση των διαδικασιών για τα λιμενικά έργα σε δύο φάσεις:
 Η πρώτη θα αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης και του διαύλου σε βάθος 9 μέτρα.
 Η δεύτερη θα έχει σχέση με την κατασκευή σύγχρονης αίθουσας επιβατών – passenger terminal – με όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό, προκειμένου για την αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται από τον Διεθνή Κώδικα ISPS για το Maritime Security, καθώς και την εκπόνηση μελέτης εκτέλεσης έργου επιμήκυνσης των κρηπιδωμάτων, για παραβολή περισσοτέρων πλοίων.
Η πλευρά των εκπροσώπων της Ενώσεως, υπογράμμισε τη σημασία του κλάδου αυτού της τουριστικής ναυτιλίας, για την ευρύτερη περιοχή του λιμένος, με τα ιστορικά μνημεία στο Ναύπλιο, το Άργος, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο κλπ. Εδήλωσαν δε ότι, με προθυμία θα πραγματοποιούνται συστηματικές τέτοιες συναντήσεις, ώστε να μεθοδεύονται οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων με την αξιοποίηση και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που για τον Νομό διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αργολίδος.
PLIO32
PLIO14

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.