Η αλματώδης ανάπτυξη της Aegean Airlines

Η αλματώδης ανάπτυξη της Aegean Airlines

350
Η αλματώδης ανάπτυξη της Aegean Airlines

Αύξηση κατά 30% και το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2015 παρουσίασε η επιβατική κίνηση εξωτερικού της AEGEAN, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2014. Συνολικά στο δίμηνο, η εταιρεία μετέφερε 3 εκ. επιβάτες στο εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυό της. Η σημαντική επέκταση σε νέους προορισμούς, αλλά και οι στοχευμένες προσφορές κυρίως στο εσωτερικό δίκτυο, όπου το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls που επικρατούσαν στη χώρα επέφεραν μείωση της ζήτησης, συνέβαλαν στην επίτευξη των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Συνολικά, το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου του 2015, η εταιρεία μετέφερε 2.990.852 επιβάτες, 515 χιλ. περισσότερους σε σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2014, καταγράφοντας αύξηση 21% στη συνολική της κίνηση.

Η αύξηση 30% στην κίνηση εξωτερικού προήλθε σε μεγάλο βαθμό από την έντονη ανάπτυξη 35% που παρουσίασε στην Αθήνα, όπου η εταιρεία κινήθηκε στο διεθνές δίκτυο με διπλάσιο ρυθμό από ότι το αεροδρόμιο συνολικά, ενισχύοντας έτσι τη λειτουργία του κύριου κόμβου της. Σημαντική ήταν η συμβολή των 16 νέων προορισμών που εγκαινίασε η εταιρεία το 2015, όπως Όσλο, Ελσίνκι, Μάλτα, Ντουμπρόβνικ, Τουλούζη, Μπορντό, Αλεξάνδρεια, Ριάντ και Τεχεράνη αλλά και η ωρίμανση της παρουσίας της σε προορισμούς του 2014 όπως είναι το Κάιρο, η Βηρυτός, η Ζυρίχη και το Αμμάν.

Εξίσου όμως σημαντική για τη στρατηγική της εταιρείας ήταν και η επιτυχής απόδοση των νέων απευθείας διεθνών πτήσεων από τις βάσεις του Ηρακλείου και της Ρόδου, που της επέτρεψαν να αναπτυχθεί σημαντικά, κερδίζοντας μερίδια από τις δύο κύριες αυτές τουριστικές περιοχές, που δυστυχώς φέτος παρουσίασαν οριακή κάμψη στη συνολική τους κίνηση από το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών. Συγκεκριμένα η AEGEAN στις πτήσεις εξωτερικού από το Ηράκλειο πέτυχε αύξηση 31% ενώ αντίστοιχα από την Ρόδο 32%, παρά την οριακή κάμψη της συνολικής ζήτησης.
Ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος της AEGEAN, δήλωσε:

«Η AEGEAN και η Olympic Air ανταποκρίθηκαν για μία ακόμα φορά με επιτυχία στις προκλήσεις. Παρά τις δύσκολες συνθήκες στη χώρα μετά τα capital controls, καταφέραμε να αναπτύξουμε σημαντικά τις κύριες βάσεις μας, ανοίγοντας νέες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό αλλά και νέους προορισμούς σε καθιερωμένες αγορές. Οι 100 προορισμοί εξωτερικού από 9 βάσεις είναι πια γεγονός και συμβάλουν σημαντικά στην ανθεκτικότητα και την αρτιότερη γεωγραφικά διείσδυση της βαριάς μας εθνικής βιομηχανίας.

Παράλληλα όμως, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη μετά από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές, να ληφθούν άμεσα οι πρωτοβουλίες προκειμένου να βελτιωθούν, το ταχύτερο δυνατό, οι υποδομές υποστήριξης της αεροναυτιλίας, όπως και αυτές των περιφερειακών αεροδρομίων, να αναπτυχθεί πολιτική εποχικής μείωσης των χρεώσεων για τον εξαιρετικά αδύναμο πλέον χειμώνα και να ολοκληρωθεί επιτέλους η επέκταση της σύμβασης του αεροδρομίου της Αθήνας, που θα του επιτρέψει να έχει ανταγωνιστικότερες χρεώσεις. Χωρίς τις παραπάνω επείγουσες παρεμβάσεις, η AEGEAN, η Olympic Air αλλά και οι πλέον των 100 εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, ώστε να στηρίζουν τον τουρισμό και την οικονομία».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.