H χειρότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο

H χειρότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο

499
H χειρότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα επιβατών της Skytrax, η αεροπορική εταιρεία Air Koryo, αναδείχθηκε ο χειρότερος αερομεταφορέας παγκοσμίως, για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βορείου Κορέας απέσπασε ένα μόνο ‘αστέρι’ από το διεθνώς αναγνωρισμένο ετήσιο διαγωνισμό, ο μόνος αερομεταφορέας με τόση χαμηλή βαθμολογία από τους 197 που αξιολογήθηκαν από το επιβατηγό κοινό. 22 εταιρείες αξιολογήθηκαν με 2 αστέρια, μεταξύ των οποίων η RyanAir, η Pegasus Airlines, η Βulgaria Air και η Iran Air.

Η εταιρεία διαθέτει ένα γηραιό στόλο αεροσκαφών ρωσικής τεχνολογίας (Antonov, Tupolev, Ilyushin) και εκτελεί ελάχιστες τακτικές πτήσεις προς την Κίνα και την ανατολική Ρωσία. Η ΕΕ έχει απαγορέψει οποιαδήποτε τακτική πτήση της Air Koryo στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω του χαμηλού επιπέδου ασφαλείας και της συντήρησης των αεροσκαφών της.

 

Φωτο ΑΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.