H μετεξέλιξη των ναυτιλιακών προγραμμάτων του ALBA Graduate Business School

H μετεξέλιξη των ναυτιλιακών προγραμμάτων του ALBA Graduate Business School

1691
H μετεξέλιξη των ναυτιλιακών προγραμμάτων του ALBA Graduate Business School

Με ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών θα ξεκινήσουν οι φοιτητές των ναυτιλιακών προγραμμάτων του ALBA τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
Πρόκειται για αλλαγές οι οποίες βασίστηκαν στην πολύ εποικοδομητική συζήτηση της πρώτης συνάντησης με τη νέα συμβουλευτική επιχειρηματική επιτροπή (Business Advisory Committee) των ναυτιλιακών προγραμμάτων του ALBA.
Στη συνάντηση αυτή τονίστηκε η ανάγκη της όσο το δυνατόν στενότερης συνεργασίας του ALBA με την ναυτιλιακή επιχειρηματική κοινότητα. Ιδιαίτερα συζητήθηκε ο περαιτέρω εμπλουτισμός των ναυτιλιακών προγραμμάτων του ALBA με τις πρακτικές γνώσεις αλλά και η σημασία της επαφής των φοιτητών με τη Ελληνική ναυτιλιακή πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου στο MSc in Shipping Management εισάγεται το μάθημα πρακτικής (internship) για τους φοιτητές που δεν έχουν εργασιακή εμπειρία στο χώρο της ναυτιλίας. Για τους φοιτητές αυτούς, το νέο αυτό μάθημα θα αποτελεί το επιστέγασμα (capstone) του μεταπτυχιακού προγράμματος. Οι φοιτητές θα μπορούν να μαθητεύσουν σε πολύ γνωστές εταιρείες του χώρου δίπλα σε καταξιωμένα στελέχη παίρνοντας ουσιαστική εκπαίδευση σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον, ενώ στο τέλος θα παραδίδουν εργασία η οποία θα βαθμολογείται από τον εισηγητή του μαθήματος.

Επιπλέον συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα επισκέψεων διακεκριμένων επαγγελματιών/καθηγητών στο ALBA αλλά και επισκέψεων των φοιτητών του ALBA σε εταιρείες/οργανισμούς της ναυτιλίας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι περισσότεροι από 35 διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου της ναυτιλίας μίλησαν στους φοιτητές του ALBA την ακαδημαϊκή χρονιά που μας πέρασε.

Η δεύτερη σημαντική αλλαγή αφορά στο πρόγραμμα MBA in Shipping. Και εδώ η συμβουλευτική συμβολή της επιχειρηματικής επιτροπής ήταν πολύ σημαντική. Η νέα διδακτέα ύλη του προγράμματος που απευθύνεται αποκλειστικά σε εργαζόμενους με τουλάχιστον 3 χρόνια εργασιακή εμπειρία, έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα πολύ απαιτητικά ωράρια των εργαζομένων στη ναυτιλία. Επιπλέον το νέο πρόγραμμα ενδείκνυται για αξιωματικούς ΕΝ με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των διευθυντικών και ηγετικών ικανοτήτων τους.

Τη συμβουλευτική επιχειρηματική επιτροπή του ALBA απαρτίζουν με αλφαβητική σειρά οι:
Γιώργος Αχνιώτης, CFO NAVIOS MARITIME HOLDINGS
Γιάννης Ζαφειράκης, Director, COO and Secretary, DIANA SHIPPING INC & DIANA CONTAINERSHIP INC.
Πάνος Ζαχαριάδης, Technical Director ATLANTIC BULK CARRIERS MANAGEMENT LTD
Γιάννης Κοκκαράκης, Vice President Technology and Business Development BUREAU VERITAS
Ηλίας Λαδάς, DPA, HR and Training Manager DANAOS SHIPPING CO LTD
Άννα Μπρεδήμα, Vice President European Economic and Social Committee, Director International/European Affairs Union of Greek Shipowners
Δημήτρης Πατρίκιος General Manager SPRINGFIELD SHIPPING CO. PANAMA S.A.
Γιάννης Πλατσιδάκης, Chairman INTERCARGO Managing Director, General Manager ANANGEL Maritime
Γιώργος Σκριμιζέαs, General Manager ALL SEAS MARINE S.A.
Στράτος Τσαλαμανιός, Co-CEO MYLAKI SHIPPING AGENCY LTD and EVIA PETROL MARITIME CO

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ναυτιλιακά προγράμματα του ALBA οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ALBA στο www.alba.edu.gr
Οι αιτήσεις για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα γίνονται δεκτές μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.