Βελτιωμένη η κίνηση για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

Βελτιωμένη η κίνηση για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

67
Βελτιωμένη η κίνηση για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

Μετά και την αναγγελία κατάπλου 18 επιπλέον προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου έως το τέλος του 2015 με 34.290 επιβάτες, στο μεγάλο λιμάνι της Κρήτης, κατέπλευσαν πριν λίγες μέρες ένας παλιός και ένας νέος γνώριμος.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015, κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο COSTA CLASSICA, της εταιρείας COSTA CROCIERE, με 1518 επιβάτες και 620 άτομα πλήρωμα, που παρέμεινε από τις 06:00π.μ.-18:00μ.μ. και την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου υποδέχθηκε το έβδομο maiden call για το έτος 2015, το κρουαζιερόπλοιο AIDA STELLA, της εταιρείας AIDA CRUISES, προερχόμενο από Αντάλια με προορισμό τη Μύκονο, μεταφέροντας 2.600 επιβάτες και 620 άτομα πλήρωμα. Το πλοίο παρέμεινε από τις 07:00π.μ. – 20:00μ.μ. στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εθιμοτυπική επίσκεψη στο πλοίο, από στελέχη του Ο.Λ.Η, όπου ο κ. Ευάγ. Τσαμπουράκης, Διευθυντής Λιμενικών Υπηρεσιών, συναντήθηκε με τον καπετάνιο κ. Falk Bleckert, για ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών, παροχή πληροφοριακού υλικού και επιβεβαίωση των καλών σχέσεων του λιμένα με τη εταιρεία AIDA CRUISES.
Παράλληλα οι επιβάτες παρακολούθησαν παράσταση με κρητικούς παραδοσιακούς χορούς και κρητικά κεράσματα καλωσορίζοντας έτσι το νέο πλοίο, που θα πραγματοποιήσει ακόμη 5 προσεγγίσεις έως το τέλος του 2015.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μπρας δήλωσε: « Οι προσπάθειες του ΟΛΗ και η στενή συνεργασία με τοπικούς φορείς, αναδεικνύουν για άλλη μία φορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού Ηράκλειο, την ασφάλεια που προσφέρει και την διασύνδεση που δημιουργεί μεταξύ αγροτικών προϊόντων, πολιτισμού και τουρισμού. Το πολυβραβευμένο μοντέλο (14 βραβεία), “five senses” (πρόγραμμα 5 αισθήσεων), δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μέσα και από συγκεκριμένες δράσεις να καταλάβουν τη σημασία της κρητικής φιλοξενίας, ποια είναι τα προϊόντα της Κρήτης και γενικότερα να πάρουν με ποικιλόμορφο τρόπο πληροφορίες για τον προορισμό. Ο κύριος στόχος της στρατηγικής του προορισμού είναι ένας: να ξεπερνούμε τις προσδοκίες του επισκέπτη κάθε φορά».
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, θα συμμετέχει και φέτος στην Έκθεση SEATRADE EUROPE CRUISE & RIVER CRUISE, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 9-11 Σεπτεμβρίου 2015, για την οποία από τον Ιούλιο έχουν αποσταλεί 60 επιστολές σε 30 εταιρείες κρουαζιέρας, με προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους των παραπάνω εταιρειών.”

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.