Παραλαβή ξιφών από εννέα ανθυποπλοιάρχους του Λ.Σ.

Παραλαβή ξιφών από εννέα ανθυποπλοιάρχους του Λ.Σ.

300
Παραλαβή ξιφών από εννέα ανθυποπλοιάρχους του Λ.Σ.

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρή Δρίτσα, των γενικών γραμματέων του υπουργείου Γιάννη Θεοτοκά και Αθανάσιου Χριστόπουλου, του αρχηγού του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., αντιναυάρχου Λ.Σ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου και της λοιπής στρατιωτικής ηγεσίας του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκε σήμερα η παραλαβή ξιφών από εννέα ανθυποπλοιάρχους, απευθείας κατάταξης, ειδικότητας τεχνικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εκπαιδευτικής σειράς 2015.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στην ομιλία του, απευθυνόμενος στους νέους αξιωματικούς, ανέφερε:
«Νέες και νέοι ανθυποπλοίαρχοι τεχνικοί, άξια στελέχη από σήμερα της οικογένειας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,
σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για το Υπουργείο όπως και για το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο υποδέχεται και εντάσσει στο δυναμικό του εσάς, 9 νέους και νέες αξιωματικούς, που μετά τη φοίτησή σας στο σχολείο Τεχνικών Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη σταδιοδρομία σας.
Ορκίζεστε στο Σύνταγμα της χώρας, δηλαδή στον ύψιστο νόμο της Πολιτείας και της Δημοκρατίας, ότι θα τηρείτε τους νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες και η Πολιτεία σας εμπιστεύονται ως υποδείγματα τήρησης της νομιμότητας και των βασικών αρχών της Δημοκρατίας, δηλαδή της Εθνικής και της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, του Κράτους Δικαίου και της ισότητας όλων έναντι του νόμου, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας ως προασπιστές τέλος της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Στο πλαίσιο των καθηκόντων που θα κληθείτε να ασκήσετε στις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, θα αντιμετωπίσετε καθημερινά τα προβλήματα και τις ανάγκες του πολίτη της νησιωτικής Ελλάδας, τα προβλήματα και τις ανάγκες του Έλληνα αλλά και του αλλοδαπού ναυτικού, του χρήστη των υπηρεσιών της ακτοπλοΐας, της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, αλλά και της Ελλάδας της ναυτοσύνης, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Επίσης λόγω των εξειδικευμένων γνώσεων σας θα κληθείτε να συμβάλλετε στη τεχνολογική αναβάθμιση του Σώματος η οποία είναι συνεχής κι επιβεβλημένη.
Σας προτρέπω να λαμβάνετε αποφάσεις εφαρμόζοντας τους νόμους πάντα με νηφαλιότητα και με γνώμονα τις πανανθρώπινες αξίες. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας θα ασκήσετε διοίκηση και θα πρέπει οι αποφάσεις σας να φέρουν την σφραγίδα της διαφάνειας, της ευθυκρισίας και της αποφυγής των διακρίσεων. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτός είναι ο πιο σίγουρος δρόμος να επιτύχετε στο έργο που θα αναλάβετε και να φέρετε σε πέρας την αποστολή του Λιμενικού Σώματος, όσο δύσκολες συνθήκες και εάν αντιμετωπίσετε. Το Σώμα σας τιμά. Είμαι βέβαιος ότι θα το τιμήσετε κι εσείς».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.