H υπερ-ανάπτυξη της Turkish Airilines

H υπερ-ανάπτυξη της Turkish Airilines

234
H υπερ-ανάπτυξη της Turkish Airilines

Συνεχίζει την εντυπωσιακή του ανάπτυξη ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση που κατατέθηκε στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης ο αριθμός των επιβατών της Turkish Airlines (THY) αυξήθηκε κατά 8,5%, κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2015, σε σχέση με το προηγούμενο έτος , .

Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση κατά 2.200.000 επιβάτες, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να ξεπεράσουν το εντυπωσιακό νούμερο των 26.300.000 για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Ο αριθμός των επιβατών στις γραμμές εσωτερικού αυξήθηκε κατά 11,%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις κατέγραψαν μια αύξηση του 6,6 %.
Ο αριθμός των προορισμών της THY αυξήθηκε σε 276 από 257. Οι προορισμοί εσωτερικού έφτασαν τους 48 (από 43 το 2014) ενώ οι διεθνείς προορισμοί είναι πλέον 228 από 214 το προηγούμενο έτος . Κανείς άλλος ευρωπαϊκός αερομεταφορέας δεν εκτελεί τόσες πτήσεις προς διεθνείς προορισμούς.

Ο αριθμός των αεροσκαφών σημείωσε επίσης αύξηση: η εταιρεία πετά με 282 αεροσκάφη σε σύγκριση με 257 το πρώτο εξάμηνο του 2014 .
Λαμβάνοντας υπόψη τη μειωμένη τουριστική κίνηση προς Τουρκία και τις δυσκολίες στα ανατολικά σύνορα της χώρας, τα παραπάνω στοιχεία είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα καθιστώντας πλέον την τουρκική εταιρεία παγκόσμιο κολοσσό και την Κωνσταντινούπολη κόμβο διεθνών αερομεταφορών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.