Η Lufthansa εισάγει νέες κατηγορίες ναύλων στις ευρωπαϊκές πτήσεις

Η Lufthansa εισάγει νέες κατηγορίες ναύλων στις ευρωπαϊκές πτήσεις

219
Η Lufthansa εισάγει νέες κατηγορίες ναύλων στις ευρωπαϊκές πτήσεις

Από σήμερα 28 Ιουλίου 2015, η Lufthansa εισάγει μια νέα λογική τιμολόγησης των πτήσεων εντός Ευρώπης. Οι νέες επιλογές ναύλων στηνEconomy Class “Light”, “Classic” και “Flex” θα ισχύσουν από την 1η Οκτωβρίου 2015, για τις Ευρωπαϊκές πτήσεις και τις πτήσεις εντός Γερμανίας και θα προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες ανάλογα με την τιμή τους. Για παράδειγμα, στην Economy Class, οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέγουν υπηρεσίες ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Ο ναύλος θα μπορεί να συμπληρωθεί με επιπλέον υπηρεσίες δίνοντας τη δυνατότητα στον επιβάτη να προσθέσει από μόνος του περαιτέρω επιλογές.

Η νέα λογική τιμολόγησης εισάγεται στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακατάταξης της στρατηγικής πωλήσεων της Lufthansa. Οι διάφορες επιλογές ναύλων περιλαμβάνουν διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά τις δωρεάν αποσκευές, τις κρατήσεις συγκεκριμένων θέσεων, καθώς και επιλογές αλλαγής και ακύρωσης κράτησης. Η επιλογή περιλαμβάνει έναν πλήρως ευέλικτο ναύλο Business Class και τρεις νέους ναύλους Economy Class.

Εκτός από αυτή καθεαυτή την πτήση, όλες οι επιλογές ναύλων περιλαμβάνουν μια χειραποσκευή, σνακς και ποτά εν πτήσει, κράτηση καθίσματος κατά τη διάρκεια του check-in έως και 23 ώρες πριν την απογείωση, καθώς και Award, Status και Select Miles. Οι επιλογές ναύλων και οι υπηρεσίες που περιλαμβάνουν παρουσιάζονται με διαφανή τρόπο. Για κρατήσεις στην Economy Class, και οι τρεις επιλογές ναύλων είναι πάντα διαθέσιμες. Έτσι, διαφορετικές επιλογές πακέτων μπορούν να συνδυαστούν στις πτήσεις μετάβασης και επιστροφής. Ξεχωριστή κράτηση επιπλέον υπηρεσιών, όπως καθίσματα με περισσότερο χώρο για τα πόδια ή αναβάθμιση σε Business Class, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και μετά την αγορά του εισιτηρίου.

Οι διάφορες επιλογές ναύλων αναλυτικά:

Economy Light

Από την 1η Οκτωβρίου, ο νέος ναύλος Light θα αποτελεί την πιο οικονομική επιλογή για όσους ταξιδεύουν μόνο με μια χειραποσκευή και δεν χρειάζονται οποιαδήποτε ευελιξία στο εισιτήριό τους. Ο Jens Bischof είπε: «Μέχρι σήμερα, περίπου το ένα τρίτο των επιβατών μας που ταξιδεύουν εντός Ευρώπης έχουν μαζί τους μόνο μια χειραποσκευή». Η κράτηση ναύλου Light ξεκινά από 89 ευρώ για πτήση μετ’ επιστροφής. Δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής κράτησης ή επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης σε αυτή την επιλογή. Αν το επιθυμούν, οι επιβάτες μπορούν να προσθέσουν μια ακόμα αποσκευή (από 15 ευρώ για την πτήση μετάβασης και επιστροφής αντίστοιχα) ή να επιλέξουν κάθισμα (από 10 ευρώ για κάθε πτήση) σε οποιοδήποτε χρόνο από τη στιγμή της κράτησης έως την έναρξη του ταξιδιού.

Economy Classic

Ο ναύλος Classic περιλαμβάνει τη δυνατότητα μιας αποσκευής έως 23 κιλών. Επίσης προσφέρει μια νέα, επιπρόσθετη δυνατότητα για πολλούς επιβάτες να εξασφαλίσουν το κάθισμα που επιθυμούν, χωρίς χρέωση, κατά τη διάρκεια της κράτησης. Τέλος, ο ναύλος Classic είναι πιο ευέλικτος σε σύγκριση με τον Light καθώς μπορεί να γίνει αλλαγή κράτησης σε άλλη πτήση προς τον αρχικό προορισμό έναντι χρέωσης. Η κράτηση ναύλουClassic ξεκινά από 129 ευρώ για πτήση μετ’ επιστροφής.

Economy Flex

Ο ναύλος Flex απευθύνεται κυρίως σε επιβάτες που επιθυμούν μεγαλύτερη ευελιξία στον σχεδιασμό του ταξιδιού τους. Εκτός από τη δωρεάν επιλογή καθίσματος, ο ναύλος Flex προσφέρει τη δυνατότητα αλλαγής πτήσης χωρίς επιπλέον χρέωση ή αλλαγής προορισμού. Αν η κατηγορία θέσης που είχε αρχικά κρατηθεί δεν είναι πλέον διαθέσιμη, είναι πιθανό ο επιβάτης να επιβαρυνθεί με επιπλέον χρέωση. Σε αυτή την επιλογή ναύλου, οι τακτικοί επιβάτες θα λαμβάνουν επιπλέον 50% Premium Miles στο πλαίσιο προωθητικής ενέργειας του Miles & More. Η επιπλέον χρέωση του ναύλου Flex σε σύγκριση με τον ναύλο Classic κυμαίνεται μεταξύ 60 και 160 ευρώ, ανάλογα με τη διαδρομή.

Business Class

Εκτός των τριών ναύλων της Economy, διατηρείται ο ναύλος Business Class ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις συνήθεις υπηρεσίες και ανέσεις αυτής της κατηγορίας θέσης, όπως πρόσβαση στις αίθουσες αναμονής, αυξημένο επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών έως 2 αποσκευές των 32 κιλών, επιλογή καθίσματος και ελεύθερο το διπλανό κάθισμα καθώς και προτεραιότητα στην επιβίβαση. Η καινοτομία είναι η πλήρης ευελιξία στην αλλαγή και ακύρωση της κράτησης. Έτσι, στη νέα λογική τιμολόγησης, όλοι οι ναύλοι Business Class θα προσφέρουν τη δυνατότητα αλλαγής κράτησης και επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης, χωρίς χρέωση. Αν η κατηγορία θέσης που είχε αρχικά κρατηθεί δεν είναι πλέον διαθέσιμη, είναι πιθανό ο επιβάτης να επιβαρυνθεί με επιπλέον χρέωση, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ο ναύλος Business Class αποτελεί την πιο προνομιακή προσφορά και είναι ιδιαιτέρως κατάλληλο για επιβάτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους αλλά και για απαιτητικούς ταξιδιώτες αναψυχής. Ο ναύλος Business Class είναι διαθέσιμος από μόλις 399 ευρώ για πτήση μετ’ επιστροφής.

Η Lufthansa εισάγει τη νέα δομή ναύλων μαζί με την Austrian Airlines. Η SWISS ήδη χρησιμοποιεί τη νέα δομή από τα τέλη Ιουνίου. Η BrusselsAirlines εισήγαγε ναύλους με διάφορες επιλογές το 2014. Η δομή των ναύλων στις διηπειρωτικές πτήσεις παραμένει αμετάβλητη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.