Η ΙNTERTANKO αντιδρά για τη “Μαύρη Λίστα των Δεξαμενοπλοίων” που εξέδωσε η...

Η ΙNTERTANKO αντιδρά για τη “Μαύρη Λίστα των Δεξαμενοπλοίων” που εξέδωσε η Νιγηρία

245
Η ΙNTERTANKO αντιδρά για τη “Μαύρη Λίστα των Δεξαμενοπλοίων” που εξέδωσε η Νιγηρία

H ΙΝΤΕRTANKO σε επιστολή της προς τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου NNPC, αντέδρασε έντονα για τη δημοσιοποίηση της ‘μαύρης λίστας’ που συμπεριλαμβάνει 113 δεξαμενόπλοια στα οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα στα χωρικά ύδατα της χώρας. Στην επιστολή του ο Σύμβουλος του εφοπλιστικού φορέα εκπροσώπησης των ανεξαρτήτων δεξαμενοπλοίων, κ. Michael White , ανέφερε ότι οι απαγορεύσεις αυτές θα πρέπει να αρθούν αμέσως μέχρι να κοινοποιηθούν στους ιδιοκτήτες ή και διαχειριστές οι λόγοι και τα αποδεικτικά στοιχεία για τους οποίους εκδόθηκε η απαγόρευση αλλά και μέχρι το χρονικό σημείο όπου ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει στις αρμόδιες αρχές.
Η Intertanko δημοσιοποίησε επίσης τη δυσαρέστησή της ως προς τη μη έγκαιρη και πλήρως αποσαφηνισμένη πολιτική που η NNPC και η κυβέρνηση της Νιγηρίας εφαρμόζουν ως προς το θέμα των απαγορεύσεων αλλά και για τις απαιτήσεις που οι κρατικές αρχές θέλουν να εφαρμόσουν αφού πολλά από τα απαγορευμένα’ δεξαμενόπλοια δεν έχουν καταπλεύσει για πολλά χρόνια στη Νιγηρία. Σε αυστηρή γλώσσα η επιστολή της INTERTANKO αναφέρει ότι τόσο ιδιοκτήτες όσο και διαχειριστές είναι δύσκολο να καταλάβουν τις απαιτήσεις που έχουν παραβιαστεί.
Η απόφαση της κρατικής NNPCη οποία κοινοποιήθηκε αιφνίδια στους λιμένες της χώρας την προηγούμενη εβδομάδα έχει θορυβήσει τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα. Εκπρόσωποι τόσο διαχειριστριών εταιρειών, των Clubs αλλά και έγκριτων νομικών συμβούλων μιλούν για προχειρότητα και βιασύνη εκ μέρους των νιγηριανών αρχών αλλά και ακατανόητη σκοπιμότητα εκ μέρους της κυβέρνησης στην Αμπούτζα.

Φωτο: EPA/STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.