Παραίτηση Δρίτσα τις επόμενες ώρες

Παραίτηση Δρίτσα τις επόμενες ώρες

801
Παραίτηση Δρίτσα τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας θα παραιτηθεί από τη θέση του μετά τη διαφωνία του για το γνωστό θέμα του πρόσφατου μνημονίου. Ο κ. Δρίτσας ήταν μάλλον αρνητικός προς πολλές πολιτικές που ακολουθούσε ο πρωθυπουργός και γι’ αυτό τηρούσε στάση σιγής από την αρχή της υπουργείας του. Στο εξάμηνο που ανέλαβε την ηγεσία της Ακτής Βασιλειάδη λίγες πολιτικές πρωτοβουλίες ανελήφθησαν και ελάχιστα ζητήματα ολοκληρώθηκαν. Πηγές των “ΝΧ” μάλιστα αναφέρουν ότι το υπουργείο θύμιζε την εποχή του Στάθη Γιώτα (1981) όπου οι συντεχνίες και τα συνδικάτα είχαν τόσο δυνατή φωνή στους διαδρόμους του τότε ΥΕΝ που θύμιζε τον Πύργο της Βαβέλ. Ο κ. Δρίτσας προφανώς δεν ήθελε το συγκεκριμένο υπουργείο από την αρχή, αν και βουλευτής Πειραιά, ενώ οι ιδεολογικές του αντιλήψεις μάλλον δεν του επέτρεπαν να αντιληφθεί τη δυναμική και τις ιδιαιτερότητες της ποντοπόρου ναυτιλίας μας.

Όσο για την κινητή χειροβομβίδα της ακτοπλοΐας μας, παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ελάχιστες υπήρξαν οι αποφάσεις που θα μπορούσαν να συνδράμουν στην επίλυση των αναγκών των νησιών μας, ενώ συνεχίζεται η κατασπατάληση χρημάτων σε ορισμένες άγονες γραμμές. Όσο για την παραναυτιλία, ο υπουργός υπήρξε εντελώς ράθυμος, ειδικά την τελευταία περίοδο που φαίνεται ότι αφανίζεται όλο το Σχιστό και το Πέραμα.

Ένα εξάμηνο χαμένο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.