Deal $1,1 δις της Maersk για ναυπηγήσεις

Deal $1,1 δις της Maersk για ναυπηγήσεις

197
Deal $1,1 δις της Maersk για ναυπηγήσεις

Η Maersk Line ανακοίνωσε την τοποθέτηση παραγγελίας στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI) για την κατασκευή εννέα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 14.000 TEU. Η συνολική αξία της συμφωνίας θα φτάσει το $1,1 δις, ενώ τα νέα πλοία θα παραδοθούν έως το 2017 και θα υψώσουν σημαία Σιγκαπούρης. Η συμφωνία περιέχει πρόβλεψη (option) για την κατασκευή οχτώ ακόμη πλοίων. Να σημειωθεί ότι η συμφωνία εντάσσεται στο ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας το οποίο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2014 και είναι συνολικής επένδυσης ύψους $15 δις. Μεταξύ άλλων η εταιρεία σκοπεύει να ναυπηγήσει έντεκα (11) πλοία Triple-E χωρητικότητας 19.630 ΤΕU το καθένα καθώς και επτά πλοία χωρητικότητας 3.600 TEU.
H Μaersk έχει μακρά συνεργασία με τα ναυπηγεία HHI καθώς από το 2002 η Maersk έχει παραλάβει πάνω από 50 πλοία εμπορευματοκιβωτίων από τα Νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.