Hai Yang Shi You 525: To πρώτο LNG ρυμουλκό στην Ασία

Hai Yang Shi You 525: To πρώτο LNG ρυμουλκό στην Ασία

71
Hai Yang Shi You 525: To πρώτο LNG ρυμουλκό στην Ασία

Παραδόθηκε πριν λίγες μέρες από το ναυπηγείο Zhenjiang στην Κίνα το Hai Yang Shi You 525, το πρώτο ρυμουλκό στην Ασία που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ως καύσιμο LNG.

Το παραπάνω ρυμουλκό ανήκει στην China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) και αποτελεί το πρώτο από τα 2 ρυμουλκά που έχει παραγγείλει η εταιρεία. Εξοπλισμένο με κινητήρες twin Rolls-Royce Bergen C26:33L9PG και ένα ζευγάρι αζιμουθιακών Rolls-Royce US 205 CP thrusters, παρέχει άψογες δυνατότητες χειρισμών αλλά και ώθησης, όπως διαπιστώθηκε μετά από τις πρόσφατες θαλάσσιες δοκιμές, ενώ παράλληλα μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 25% ς και τις εκπομπές NOx κατά 90%.

Το παρόν εγχείρημα συνεχάρη ο αντιπρόεδρος της Rolls-Royce – Commercial Marine, Richard Wang, ο οποίος ανέφερε ενδεικτικά πως σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την τεχνολογία πρόωσης των ρυμουλκών στην Κίνα, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς φυσικού αερίου, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα καθαρότερων και πιο αποτελεσματικών καυσίμων για τα πλοία που τα χρησιμοποιούν. Το συγκεκριμένο τεχνολογικό επίτευγμα αντανακλά το πλάνο της κινέζικης κυβέρνησης για την ενδυνάμωση του στόλου της χώρας, χρησιμοποιώντας σύγχρονα πλοία τελευταίας τεχνολογίας, φιλικά προς το περιβάλλον.

Το Hai Yang Shi You 525 δεν είναι το πρώτο LNG ρυμουλκό στον κόσμο, καθώς τα πρωτεία της κατασκευής τα έχουν οι Νορβηγοί με το ρυμουλκό Borgøy.

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.