Ο ΣΕΕΝ καλεί την ΠΝΟ, να κατανοήσει την τεράστια ευθύνη της προς...

Ο ΣΕΕΝ καλεί την ΠΝΟ, να κατανοήσει την τεράστια ευθύνη της προς τους νησιώτες και τους ναυτικούς

51
Ο ΣΕΕΝ καλεί την ΠΝΟ, να κατανοήσει την τεράστια ευθύνη της προς τους νησιώτες και τους ναυτικούς

Φωτό:ΑΠΕ (ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Απάντηση στην απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για τις 30 Ιουνίου δίνει με ανακοίνωσή της ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) υπογραμμίζοντας ότι η απεργία θα έχει σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες για την ακτοπλοΐα και τους νησιώτες μας, οι οποίοι ήδη βιώνουν μία νέα κρίση, με τα πρώτα σημάδια της μείωσης της τουριστικής κίνησης να είναι εμφανή.

Ο ΣΕΕΝ επισημαίνει ότι στις δύσκολες μέρες που περνάει η Πατρίδα μας η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία φαίνεται ότι δεν έχει κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και τις δραματικές επιπτώσεις της για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.
Σχετικά με το αίτημα της ΠΝΟ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο Σύνδεσμός «έχει κατ’ επανάληψη προσκαλέσει την ΠΝΟ για την υπογραφή ΣΣΕ χωρίς αποτέλεσμα» επισημαίνει η ανακοίνωση και προσθέτει πως στις κρίσιμες αυτές ώρες για την χώρα μας η αξίωση της ΠΝΟ για μισθολογικές αυξήσεις είναι τουλάχιστον προκλητική.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι ο Σύνδεσμός τιμά τους Έλληνες Ναυτικούς για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, και για το λόγο αυτό, παρά την κρίση και σε αντίθεση με τα ισχύοντα για το σύνολο των υπολοίπων ελλήνων εργαζομένων, οι εργασιακές τους σχέσεις βασίζονταν σε ΣΣΕ, στις οποίες μάλιστα μέχρι το 2011 προβλέπονταν σημαντικές αυξήσεις των αποδοχών τους χωρίς διαφοροποιήσεις μέχρι σήμερα.

«Το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας των ναυτικών δεν μπορεί να λυθεί με την επιβάρυνση 57 Ακτοπλοϊκών πλοίων με κίνδυνο την αδυναμία δραστηριοποίησης τους και εν τέλει απομάκρυνσής τους από την ελληνική αγορά, όπως ακριβώς συνέβη με τις γραμμές της Αδριατικής όπου σήμερα δραστηριοποιούνται 5 Ελληνικά πλοία αντί των 25 την προηγούμενη δεκαετία» προσθέτει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.