Ξεκίνησε σήμερα στη Χίο το Ευρωπαϊκό συνέδριο «Ναυτιλία, Συνδυασμένες Μεταφορές και Λιμένες»...

Ξεκίνησε σήμερα στη Χίο το Ευρωπαϊκό συνέδριο «Ναυτιλία, Συνδυασμένες Μεταφορές και Λιμένες» 2015 (ECONSHIP 2015)

356
Ξεκίνησε σήμερα στη Χίο το Ευρωπαϊκό συνέδριο «Ναυτιλία, Συνδυασμένες Μεταφορές και Λιμένες» 2015 (ECONSHIP 2015)

Ξεκίνησαν σήμερα στην πόλη της; Χίου οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Επιστημονικού Συνεδρίου «Ναυτιλία, Συνδυασμένες Μεταφορές και Λιμένες» 2015 (ECONSHIP 2015), με θέμα «Shipping and Ports at Crossroads: Competition, Global Sourcing and Regulatory Challenges», το οποίο διοργανώνει το τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων.

Το συνέδριο, το οποίο φιλοξενείται στο Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης», τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ενώσεως Ναυτιλιακών Οικονομολόγων και της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος, με τη στήριξη του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ιδρύματος ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ, της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και του Δήμου Χίου.

Η χθεσινή επίσημη έναρξη του συνεδρίου ξεκίνησε με την εναρκτήρια ομιλία του Pierre Cariou, αντιπροέδρου της Διεθνούς Ενώσεως Ναυτιλιακών Οικονομολόγων και στη συνέχεια χαιρέτισαν τις εργασίες του συνεδρίου εκπρόσωποι της ναυτιλιακής βιομηχανίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Στο ECONSHIP2015, που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουνίου, αναμένεται να συμμετάσχουν 130 και πλέον ερευνητές και ειδικοί αναλυτές με αντικείμενο τη ναυτιλία από πάνω από 35 χώρες. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν 120 επιστημονικές μελέτες από 222 συγγραφείς από όλο τον κόσμο.

Επιπρόσθετα θα πραγματοποιηθούν ειδικές συνεδρίες με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ελληνικής και της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τις προοπτικές της ναυτιλιακής βιομηχανίας, την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και τις προοπτικές και της προκλήσεις της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων.

Όπως δήλωσε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Θάνος Πάλλης «το ECONSHIP 2015 διοργανώνεται για δεύτερη φορά στο νησί της Χίου, ενισχύοντας την σύνδεση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την τοπική κοινωνία αλλά και ως ελάχιστος φόρος τιμής σε ένα νησί, γενέθλιο τόπο πολλών πρωταγωνιστών της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας και φυσικά ναυτικών».

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.