Δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε άνεργους Έλληνες αποφοίτους Πανεπιστημίων

Δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε άνεργους Έλληνες αποφοίτους Πανεπιστημίων

148
Δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε άνεργους Έλληνες αποφοίτους Πανεπιστημίων

Περισσότερες από 20 εταιρείες στην Αυστραλία προσέφεραν 40 θέσεις εξάμηνης αμοιβόμενης πρακτικής άσκησης για Έλληνες απόφοιτους πανεπιστημίων, συνολικής επενδυτικής αξίας $1,8 εκατομμυρίων μέσα σε δύο χρόνια.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταιρείες όπως οι ANZ, National Australia Bank, Bank of Sydney and Hickory, προσφέροντας θέσεις ανά την επικράτεια της Αυστραλίας, σε μία πλειάδα κλάδων.

Το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται το φθινόπωρο του 2015, αποτελεί  τη ναυαρχίδα των προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας και ανακοινώθηκε στις 3 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του Ιδρυτικού Δείπνου του οργανισμού..

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς συγκεντρώθηκε ποσό άνω των $200,000, το οποίο και θα διατεθεί τόσο στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης, όσο και σε προγράμματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, στην Ελλάδα.

 «Είναι η πρώτη φορά, όπου οι Έλληνες της Αυστραλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Έλληνες των ΗΠΑ, για την υποστήριξη πρωτοβουλιών που προωθούν την ανάκαμψη και την ανανέωση της Ελλάδας, αναλαμβάνοντας δράση σε διεθνές επίπεδο» προσέθεσε σχετικά ο κ. Mitaros, ενώ κατέληξε ότι «μέσα από την Ελληνική Πρωτοβουλία, δίνεται η δυνατότητα να υποστηριχθεί η Ελλάδα μέσω μίας πλειάδας ουσιαστικών, αξιόπιστων και αποτελεσματικών πρωτοβουλιών και δράσεων».

Φωτο: ΑΠΕ ΜΠΕ, Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.