Υποδοχή και εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων στη Λήμνο

Υποδοχή και εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων στη Λήμνο

81
Υποδοχή και εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων στη Λήμνο

Στο πλαίσιο επισκέψεων λιμένων της επικράτειας, στους οποίους προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια, ο πρόεδρος, Θεόδωρος Κόντες και ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Ευσταθίου της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) συμμετείχαν σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 30 – 31 / 5 / 15, στη Λήμνο, με θέμα «Υποδοχή και εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων στη Λήμνο». Οργανωτής ήταν το Ε.Μ. Πολυτεχνείο – εργαστήριο λιμενικών έργων και συμμετείχαν:

·        Η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένος (ΡΑΛ) με τον καθηγητή κ. Κ. Μουτζούρη.

·        Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λήμνου.

·        Ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου.

·        Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, με τον Πρόεδρο κ. Κόντε και τον Αντιπρόεδρο κ. Ευσταθίου.

·        Ο ΟΛΠ με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Πετρούλη,

·        Ο ΟΛΗ με τον Πρόεδρο κ. Μπρα.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συμπεριελάμβαναν:

·        Προτάσεις για την ανάπτυξη λιμένων για την εξυπηρέτηση του θαλάσσιου τουρισμού γενικά.

·        Προτάσεις για τη Λήμνο, προκειμένου να γίνει προορισμός κρουαζιέρας και να συμπεριληφθεί σε προγράμματα που προτάθηκαν για το Βόρειο            Αιγαίο και λιμένες της Βορείου Ελλάδας εν γένει, με αξιοποίηση των πλησίον τουριστικών περιοχών.

·        Τρόπους Προώθησης τοπικών προϊόντων.

·        Ανάδειξη Ιστορικών Μνημείων.

Στο συνέδριο παρευρέθησαν βουλευτές της περιοχής, εκπρόσωποι περιφέρειας, ο δήμαρχος της νήσου και πολλοί άλλοι φορείς.

Εντυπωσιακό ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων για την ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού και ειδικότερα της κρουαζιέρας.

Η όλη προσπάθεια αναγνωρίστηκε ως μία αρχή οργάνωσης για την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί και όλοι οι φορείς υποσχέθηκαν να συνδράμουν προς τον σκοπό αυτό.

Η ΕΕΚΦΝ, με τη συνεργασία της ΡΑΛ / ΥΝΑ και του Πολυτεχνείου, θα συνεχίσει να δείχνει το ενδιαφέρον στη βελτίωση της υποδομής των λιμένων, πρωταρχικός παράγων στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη χώρα μας, με τα γνωστά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή των λιμένων που προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια αλλά και στην εθνική οικονομία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.