Αυστραλία: 1.000.000 επιβάτες κρουαζιέρας !

Αυστραλία: 1.000.000 επιβάτες κρουαζιέρας !

58
Αυστραλία: 1.000.000 επιβάτες κρουαζιέρας !

Νέο ρεκόρ στον κλάδο της κρουαζιέρας πραγματοποίησε η Αυστραλία, όπου περισσότεροι από 1.000.000 επιβάτες, ταξίδεψαν με κρουαζιερόπλοια για το 2014.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση 2014 Australian Cruise Industry Source Market Report της Cruise Lines International Association (CLIA) Australasia, καταγράφηκαν στην Αυστραλία 1.003.256 επιβάτες κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους, καθιστώντας την Αυστραλία την ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή επιβατών κρουαζιέρας. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη χώρα διεθνώς που υπερβαίνει το 4% στη διείσδυση στην αγορά κρουαζιέρας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Αυστραλία είχε θέσει το στόχο του ενός εκατομμυρίου επιβατών για το 2020, αλλά η σημαντική αύξηση επιβατικής κίνησης κατά 20.4% (170.000 επιβάτες) το περασμένο έτος, οδήγησε στην επίτευξη του μεγαλεπήβολου στόχου έξι χρόνια νωρίτερα.

Η αυστραλιανή βιομηχανία κρουαζιέρας στοχεύει πλέον στα δύο εκατομμύρια επιβάτες μέχρι το 2020, με ταυτόχρονη διείσδυση στην αγορά κατά 7.6%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, ο Gavin Smith, επικεφαλής της CLIA Australasia, ανέφερε πως οι εντυπωσιακές επιδόσεις του αυστραλιανού κλάδου της κρουαζιέρας οφείλονται στην αύξηση του home-porting, στην ένταξη των αυστραλιανών λιμένων ως προορισμοί σε περισσότερες διεθνείς κρουαζιέρες και τέλος στην επιθυμία των Αυστραλών να επισκεφτούν εξωτικούς προορισμούς, όπως η Μεσόγειος, η Καραϊβική και η Αλάσκα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.