Έκπτωτη κηρύχθηκε η Sea Link Ferries

Έκπτωτη κηρύχθηκε η Sea Link Ferries

185
Έκπτωτη κηρύχθηκε η Sea Link Ferries

Φωτό: ΑΠΕ (ΧΡΙΣΤΑΚΙΣ Γ)

Έκπτωτη κηρύχθηκε η ακτοπλοϊκή εταιρεία Sea Link Ferries, θυγατρική της NEL Lines, από την επιδοτούμενη-άγονη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος, γεγονός που θέτει για μία ακόμη φορά το ζήτημα της διασύνδεσης των ελληνικών νησιών με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας,

“Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θ. Δρίτσας αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια, τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νομικό πλαίσιο, συνεκτίμησε τα όσα στο υπόμνημα εγγράφως είχε αναφέρει η εταιρεία σχετικά με τη δρομολόγηση του πλοίου “Ταξιάρχης”, έλαβε υπ΄ όψη την ομόφωνη γνωμοδότηση του Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) που συνεδρίασε την Παρασκευή 22/5ου στη Νάξο και εξέτασε όλα τα δεδομένα και τις επιπτώσεις για τις νησιώτικες κοινωνίες και τους απλήρωτους ναυτικούς, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία κηρύσσεται έκπτωτη η ναυτιλιακή εταιρεία Σι-Λινκ Φέρρις (θυγατρική της ΝΕΛ), από την επιδοτούμενη-άγονη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος.

Το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Β. Αιγαίου και την αντιμετώπιση της απλήρωτης ναυτικής εργασίας”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.