Γιορτάζει και βάζει πλώρη για τα επόμενα 20 χρόνια!

Γιορτάζει και βάζει πλώρη για τα επόμενα 20 χρόνια!

112
Γιορτάζει και βάζει πλώρη για τα επόμενα 20 χρόνια!

Φωτό:ΑΠΕ (ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Μετά από 20 χρόνια ταξιδιωτικής εμπειρίας, με 12.000.000 επιβάτες, 2.500.000 φορτηγά και 2.500.000 ΙΧ σε Αδριατική, Βαλτική και Βόρειο Θάλασσα, η SUPERFAST FERRIES βάζει πλώρη για τα επόμενα 20 χρόνια στοχεύοντας στην ανάπτυξη νέων προορισμών και τη ναυπήγηση νέων πλοίων, προσφέροντας πάντα υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Στις 15 Απριλίου 1995 το SUPERFAST I, με υψωμένη την ελληνική σημαία, αναχωρεί για πρώτη φορά από την Πάτρα για την Ανκόνα και φέρνει την επανάσταση στη θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας – Ιταλίας, μειώνοντας τη διάρκεια του ταξιδίου κατά 40%, από 36 σε 20 ώρες. Επιπλέον για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη γραμμή προσφέρονται υπηρεσίες μεταφοράς, σε συνδυασμό με ξενοδοχειακές υπηρεσίες εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, που στηρίζονται κυρίως στο όραμα, στην ποιότητα και τον επαγγελματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Η επανάσταση συνεχίζεται την επόμενη εξαετία με την παραλαβή των SUPERFAST II, SUPERFAST III, SUPERFAST IV, SUPERFAST V και SUPERFAST VI προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερα δρομολόγια στην Αδριατική Θάλασσα, με το ίδιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.
Η SUPERFAST FERRIES, πάντα με έδρα την Ελλάδα, υποδέχεται τη νέα χιλιετία εγκαινιάζοντας το 2001 δρομολόγια στη Βαλτική Θάλασσα και μαζί την παρουσία της στη Β. Ευρώπη. Τα νεότευκτα SUPERFAST VII και SUPERFAST VIII τύπου ice class, συνδέουν καθημερινά το Ρόστοκ της Γερμανίας με το Χάνκο της Φινλανδίας. Το 2002 παραλαμβάνονται τα SUPERFAST IX και SUPERFAST X, επίσης τύπου ice class, και επεκτείνεται η δραστηριότητα της εταιρείας στη Βόρειο Θάλασσα και ειδικότερα στη νέα γραμμή Σκωτίας – Βελγίου, ενώνοντας για πρώτη φορά κατευθείαν τη Σκωτία με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Ταυτόχρονα προστίθενται στο στόλο δύο ακόμη πλοία, τα SUPERFAST ΧΙ και SUPERFAST ΧΙΙ, ολοκληρώνοντας το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους άνω του €1 δις που ξεκίνησε το 1993 και περιελάμβανε τη ναυπήγηση συνολικά δώδεκα SUPERFAST πλοίων, καθιερώνοντας τη SUPERFAST FERRIES στις συνειδήσεις και προτιμήσεις των Ευρωπαίων πολιτών, ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής θαλάσσιων υπηρεσιών.

Το 2007 ξεκινά μία νέα εποχή για τη SUPERFAST FERRIES, η οποία ως μέλος πλέον του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), του μεγαλύτερου ελληνικού επιχειρηματικού Ομίλου, συνεχίζει τις επενδύσεις με τα νέας γενιάς πλοία SUPERFAST Ι και SUPERFAST ΙΙ, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι πρωτοπορεί στις εξελίξεις και απαντά στις προκλήσεις εξασφαλίζοντας την επιχειρησιακή και ποιοτική συνέχεια.

Η νέα εικοσαετία θα στηρίζεται και αυτή στο ανθρώπινο δυναμικό της SUPERFAST FERRIES, το οποίο ανέκαθεν αποτελούσε και αποτελεί την ψυχή της εταιρείας και τον εκφραστή των στόχων και του οράματός της. Η εταιρεία και οι άνθρωποί της, με την πολύχρονη εμπειρία τους στον κλάδο, αποτελούν μία κοινή συνισταμένη για ένα μέλλον γεμάτο νέες, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, προκλήσεις.

H SUPERFAST FERRIES είναι μέλος της ATTICA GROUP και διαθέτει 4 υπερσύγχρονα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία. Η ATTICA GROUP δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των θυγατρικών της εταιριών SUPERFAST FERRIES και BLUE STAR FERRIES με συνολικά 13 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ATTICA GROUP είναι μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group, του μεγαλύτερου ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.