Οδυσσέας Λεκατσάς: Ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της «Ελλάς Μελβούρνης»

Οδυσσέας Λεκατσάς: Ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της «Ελλάς Μελβούρνης»

365
Οδυσσέας Λεκατσάς: Ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της «Ελλάς Μελβούρνης»

Ο Οδυσσέας Λεκατσάς, γόνος της ομώνυμης ιστορικής οικογένειας, ο οποίος πέθανε πριν λίγες μέρες υπήρξε ένας από τα ιδρυτικά στελέχη της Ελλάς Μελβούρνης (1959) και στη συνέχεια την υπηρέτησε για πολλά χρόνια από τη θέση του μάνατζερ, όπου κέρδισε και τέσσερα αθλητικά πρωταθλήματα 1962, 1964, 1965 και 1966 μαζί με τον Κώστα Νεστορίδη, κάποια απ αυτά.

Προτάσεις ονομάτων υπήρξαν πολλές, καθένας και το δικό του, αλλά στο τέλος επεκράτησε η «HELLAS» των αδελφών Γιώργου και Οδυσσέα Λεκατσά, με τον πρώτο να αναφέρεται στα πρακτικά ως νονός της νέας ομάδας.

Ο ερχομός του μάγου της μπάλας, Κώστα Νεστορίδη, στην Ελλάς το 1966, ήταν, αναμφισβήτητα, η μεγαλύτερη μεταγραφική επιτυχία του Οδυσσέα Λεκατσά. Αυτός είχε πάει στην Ελλάδα και για ένα μήνα τριγύριζε τον Νέστορα, προσπαθώντας να τον πείσει να πάει στην Αυστραλία, όπως κι έγινε.

Ο Λεκατσάς μαζί με μια μικρή ομάδα (κυρίως) Ιθακησίων ίδρυσαν την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας στις 22 Αυγούστου 1897 και τη Φιλανθρωπική Ένωση Ιθακήσιων Μελβούρνης, τον Οκτώβριο του 1916.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.