Επαγγελματική πιστοποίηση διεθνούς κύρους και αναγνώρισης στη ναυτιλία

Επαγγελματική πιστοποίηση διεθνούς κύρους και αναγνώρισης στη ναυτιλία

1000
Επαγγελματική πιστοποίηση διεθνούς κύρους και αναγνώρισης στη ναυτιλία

Το Institute of Chartered Shipbrokers (ΙCS), ο διεθνής φορέας επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα της ναυτιλίας, εκπροσωπείται αποκλειστικά στην Ελλάδα από το Hellenic Management Centre (HMC), το επίσημα εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτικό κέντρο του ICS στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε επαγγελματίες της ναυτιλίας με τις πιο σύγχρονες και ειδικά σχεδιασμένες μεθόδους.

Το HMC παρέχει το επαγγελματικό ναυτιλιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης του ICS, το Annual Professional Maritime Programme. Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για τις εξετάσεις του ICS, Professional Qualifying Examinations, που οδηγούν στην απόκτηση διεθνούς πιστοποίησης, ήτοι του ICS Membership, σημάδι επαγγελματισμού και καταξίωσης στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Το πρόγραμμα του ICS προσφέρει στους συμμετέχοντες, μέσω ολοκληρωμένων και σύγχρονων μεθόδων εκπαίδευσης, ένα ολοκληρωμένο θεωρητικό υπόβαθρο αλλά και πρακτικές γνώσεις, που συμβαδίζουν με τις ανάγκες της αγοράς, προκειμένου να τις εφαρμόσουν άμεσα στην καθημερινή επαγγελματική τους απασχόληση.

Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προετοιμάζει παράλληλα τους συμμετέχοντες για τις εξετάσεις του ΙCS, Professional Qualifying Examinations. Οι εξετάσεις αυτές οδηγούν στην απόκτηση της ιδιότητας του μέλους του ICS (ICS Membership), την μόνη επαγγελματική πιστοποίηση του χώρου της ναυτιλίας. Παρέχει επίσης, τη δυνατότητα στον κάτοχο της να ανήκει σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δίκτυο
καταξιωμένων επαγγελματιών ( 3.500 μέλη σε 26 παραρτήματα παγκοσμίως).

Η δομή του προγράμματος περιλαμβάνει δύο κύκλους μαθημάτων, σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα : Κατά την διάρκεια του πρώτου κύκλου, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν τέσσερα (4) υποχρεωτικά μαθήματα, ώστε να αποκτήσουν τις αναγκαίες γνώσεις των βασικών τομέων της ναυτιλίας. Κατά τον δεύτερο κύκλο, οι υποψήφιοι επιλέγουν τρία (3) μαθήματα, ώστε να εξειδικευτούν στους ακόλουθους τομείς: Shipbroking and Chartering
Practice, Ship Operations & Management, Ship Sale & Purchase, Marine Insurance, Maritime Economics / Finance and Maritime Law.

To ICS Professional Programme απευθύνεται σε: Επαγγελματίες της ναυτιλίας – shipbrokers, operators, charterers, maritime lawyers, agents, financiers- οι οποίοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν την θεωρητική και πρακτική κατάρτιση τους και να πιστοποιήσουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους. Σε Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού – οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν την εμπειρική γνώση και πρακτική τους με θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. Τέλος, σε Απόφοιτους και Επαγγελματίες των κλάδων της οικονομίας, της διοίκησης, της νομικής, της μηχανικής, οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τα ναυτιλιακά.

Οι εισηγητές είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου και συνδυάζουν πολυετή επαγγελματική και διδακτική εμπειρία καθώς και σημαντικές ακαδημαϊκές σπουδές.

Το πρόγραμμα ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2015 και διαρκεί μέχρι τον Απρίλιο.

Οι διαλέξεις γίνονται δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη / Τρίτη-Πέμπτη), 19:00- 21:30, στις εγκαταστάσεις του Hellenic Management Centre, στο κέντρο του Πειραιά.

Οι εγγραφές για το ICS Professional Maritime Programme 2015– 206 έχουν ήδη ξεκινήσει και διαρκούν μέχρι τέλος Ιουνίου.

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω στοιχεία : τηλ.: +30210-4125945,
e-mail : helmc@otenet.gr ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.helmc.com .

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.