Στις γειτονιές του ρεμπέτικου Πειραιά

Στις γειτονιές του ρεμπέτικου Πειραιά

115
Στις γειτονιές του ρεμπέτικου Πειραιά

Με το γενικό τίτλο “Ο Πειραιάς στο ρεμπέτικο τραγούδι την εποχή του γραμμοφώνου”, εγκαινιάζεται την Τρίτη 19 Μαΐου, ώρα 19:00, η έκθεση “Στις γειτονιές του ρεμπέτικου Πειραιά” .

Η έκθεση, που γίνεται στην Πέτρινη Αποθήκη του Κεντρικού Λιμανιού (Πύλη Ε2) είναι διαρθρωμένη ανά συνθέτη και περιλαμβάνει οπτικό υλικό (φωτογραφίες, ετικέτες δίσκων κλπ.) καθώς και κείμενα (βιογραφικά συνθετών, στίχους τραγουδιών), αλλά και έναν χάρτη του Πειραιά, με κάθε γειτονιά που γράφτηκαν ή παίχτηκαν ρεμπέτικα τραγούδια.

Τη διοργάνωση της έκθεσης έχει το «Αρχείο Κουνάδη». Μέσα από τα έργα της έκθεσης αναδύεται το κλίμα και το χρώμα μιας εποχής και ζωντανεύει ένα σημαντικό μέρος της νεώτερης ιστορίας του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, όπως αυτή αποτυπώνεται στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 19 έως 31 Μαΐου, είναι ελεύθερη για το κοινό και εντάσσεται στις εκδηλώσεις της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας».

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.