Το θέμα της απουσίας υδροπλάνων στην Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το θέμα της απουσίας υδροπλάνων στην Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

129
Το θέμα της απουσίας υδροπλάνων στην Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Φωτό:ΑΠΕ (ΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΒΟΥΤΟΣ)

Το θέμα της αδειοδότησης των υδατοδρομίων στην Ελλάδα έθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μίλτος Κύρκος, ευρωβουλευτής του Ποταμιού  στη διάρκεια του συνεδρίου για τη γαλάζια ανάπτυξη και την ευρωπαϊκή θαλάσσια πολιτική που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Διάσκεψη Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών (CPMR).

Ειδικότερα ο κ. Κύρκος, μέλος της Ομάδας Δράσης για τον Τουρισμό (Tourism Task Force) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  και της θεματικής ομάδας (Intergroup) για τις θάλασσες, τα ποτάμια, τα νησιά και τις παράκτιες περιοχές, ρώτησε την Κομισιόν εάν υπάρχουν κοινοτικά εμπόδια για την αδειοδότηση υδροπλάνων και υδατοδρoμίων γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί για άλλη μία χρονιά χωρίς υδροπλάνα.

Σε απάντηση του ο Δημήτρης Θεολογίτης, επικεφαλής τμήματος Λιμενικής Πολιτικής και Ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή υδατοδρομίων στην Ελλάδα, τα οποία απεναντίας θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις, θα αναβαθμίσουν τις μεταφορές διασυνδέοντας και απομακρυσμένους τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι κάποια από τα ελληνικά νησιά. Ο κ. Θεολογίτης ανέφερε επιπλέον ότι υπάρχουν  δυνατότητες χρηματοδότησης είτε από τα Διευρωπαικά Δίκτυα ή και από άλλους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς όπως π.χ. τα περιφερειακά ταμεία.

“Πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος της γραφειοκρατίας, να απεμπλακούν οι επενδύσεις και να αρχίσει η αδειοδότηση και κατασκευή υδατοδρομίων. Συζητούμε για τροχοπέδη σε έναν τομέα που ανοίγει δυνατότητες για επενδύσεις, νέες υποδομές και νέες υπηρεσίες και θα δώσει ώθηση στον ελληνικό τουρισμό”,  δήλωσε ο κ. Κύρκος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.