ΟΛΠ: διαγωνισμός για την επισκευή και συντήρηση της μεγάλης πλωτής δεξαμενής

ΟΛΠ: διαγωνισμός για την επισκευή και συντήρηση της μεγάλης πλωτής δεξαμενής

95
ΟΛΠ: διαγωνισμός για την επισκευή και συντήρηση της μεγάλης πλωτής δεξαμενής

Φωτό:ΑΠΕ (Παντελής Σαίτας)

Τη δημοσίευση του διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την επισκευή και συντήρηση της μεγάλης πλωτής δεξαμενής (“ΠΕΙΡΑΙΑΣ – Ι”, 15.000 ton) ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, με προϋπολογισμό 1.866.500 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Η εν λόγω πλωτή δεξαμενή του ΟΛΠ είναι κατασκευασμένη από ναυπηγικό χάλυβα και η αξιοπλοΐα της παρακολουθείται και πιστοποιείται από τον ελληνικό νηογνώμονα. Έχει ικανότητα δεξαμενισμού πλοίων εκτοπίσματος μέχρι 15.000 τόνους, κατ’ ανώτατο όριο κατά το δεξαμενισμό. Οι πάσης φύσεως εργασίες στα πλοία που βρίσκονται στις δεξαμενές του ΟΛΠ πραγματοποιούνται από υψηλού επιπέδου εξειδικευμένα συνεργεία της ΝΕΖ όλες τις ημέρες και ώρες του 24ώρου.

Επιπλέον, ο ΟΛΠ διαθέτει στο Πέραμα και τη μικρή πλωτή δεξαμενή (“ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΙΙ”, 4.000 ton), καθώς και δύο ακόμα μόνιμες δεξαμενές στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά.

Οι πλωτές δεξαμενές του ΟΛΠ, που ευρίσκονται στην επισκευαστική βάση Περάματος, αποτελούν τον σημαντικότερο σε αξία και χρησιμότητα εξοπλισμό της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, η λειτουργία των οποίων επιτρέπει την προσέλκυση πελατών και πλοίων για εκτεταμένες ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, ενώ παράλληλα προσδίδουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη ΝΕΖ, ιδιαίτερα κρίσιμο για την εθνική οικονομία και την ενίσχυση της απασχόλησης στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Με τη δαπάνη αυτού του ύψους, η οποία θα καλυφθεί αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια, ο ΟΛΠ αποδεικνύει έμπρακτα, για άλλη μία φορά, τη σημασία που αποδίδει για τη διατήρηση του επισκευαστικού χαρακτήρα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιά – Περάματος και την εν γένει ανάπτυξη ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων, τα οποία αποτελούν και καταστατικές δεσμεύσεις του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.