Η ατζέντα του Θοδωρή Δρίτσα

Η ατζέντα του Θοδωρή Δρίτσα

111
Η ατζέντα του Θοδωρή Δρίτσα

Τις άμεσες πρωτοβουλίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΥΝΑ Θοδωρής Δρίτσας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους ναυτιλιακούς συντάκτες.

Σύμφωνα με τον υπουργό η πρώτη προτεραιότητα αφορά τις ειδικές συνθέσεις στα πλοία εσωτερικών πλόων με ελληνική σημαία, τα οποία σύμφωνα με το υπάρχων νομοθετικό πλαίσιο, επιτρέπεται η μείωση των συνθέσεων σε πλόες μέχρι 30 μίλια. «Σε ορισμένες περιπτώσεις η μείωση του πληρώματος δικαιολογείται αλλά συχνά αυτή η εξαίρεση μετατρέπεται σε κανόνα» επεσήμανε ο κ. Δρίτσας υπονοώντας ότι υπάρχει κατάχρηση του νομοθετικού πλαισίου.

Επόμενος στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας είναι αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης «ένα σοβαρό, πολυσύνθετο και επίκαιρο θέμα» όπως το χαρακτήρισε.

«Οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες δεν επεξεργάστηκαν επαρκώς το θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης ενώ εμείς θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση ομάδων εργασίας, θα ακούσουμε τις απόψεις όλων όσων εμπλέκονται σε αυτό γιατί θεωρούμε ότι ο εκσυγχρονισμός της ναυτικής εκπαίδευσης είναι αναγκαίος» επεσήμανε ο υπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Δρίτσας ενημέρωσε τους εκπροσώπους Τύπου για την ανάγκη στελέχωσης του πολιτικού προσωπικού αλλά και του Λιμενικού Σώματος σε καίριες θέσεις που παραμένουν κενές.

Τέλος ο κ. Δρίτσας προχώρησε σε ανάλυση και εκτιμήσεις του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.