Οι νικητές των Βραβείων Ευκράντη 2014

Οι νικητές των Βραβείων Ευκράντη 2014

2162
Οι νικητές των Βραβείων Ευκράντη 2014

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη της ΕΝΟΕ και του “Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη”, απονεμήθηκαν στις 20 Απριλίου 2015, στην ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, στον Πειραιά.

Η 40 μελής κριτική επιτροπή επέλεξε για το 2014 τα φωτεινά παραδείγματα ανθρώπων και φορέων, που, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, συνεχίζουν να υπηρετούν αξίες και να αποτελούν καταξιωμένα πρότυπα προόδου, αισιοδοξίας και προοπτικής, κυρίως για τους νέους.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν American Bureau of Shipping (ABS), MACGREGOR, The Marshall Islands Registry. Χορηγός Οίνων: Oικογένεια Γκιρλέμη.

Η κριτική επιτροπή των βραβείων επέλεξε και φέτος 7 κατηγορίες αριστείας:

  • Βραβείο Συνολικής Προσφοράς (Υποψήφιοι μπορεί να είναι άτομα με μακροχρόνια και σημαντική προσφορά στο χώρο της ναυτιλίας).

To βραβείο απονεμήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από το Γιάννη Πλατσιδάκη, πρόεδρο της INTERCARGO και την καθηγήτρια Τζελίνα Χαρλαύτη.

tsam 163

  • Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς από ναυτιλιακή προσωπικότητα ή φορέα (Βραβεύεται άτομο ή ίδρυμα το οποίο έχει συνδέσει την κοινωνική προσφορά του με τη ναυτιλία κατά οιονδήποτε τρόπο).

Το βραβείο απονεμήθηκε στην κ. Ματρώνα Egon Ξυλά από την Ειρήνη Νταϊφά, αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και τον καθηγητή Θάνο Πάλλη.

tsam 150

  • Βραβείο για τη Διεθνή Προβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας. (Απονέμεται σε προσωπικότητες που προάσπισαν ή προέβαλαν τα ελληνικά συμφέροντα ή το δυναμισμό της ελληνικής ναυτιλίας στα διεθνή fora).

Το βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία Fafalios ltd. από τους δημοσιογράφους Gillian Whittaker και Nigel Lory.

tsam 136

  • Βραβείο Καλύτερου Manager. (Απονέμεται σε στέλεχος που αποδεδειγμένα επέδειξε ιδιαίτερες ικανότητες στη λειτουργική διαχείριση ναυτιλιακής επιχείρησης, σε ανώτερη ή ανώτατη διοικητική θέση).

To βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Σπύρο Καπράλο από τον Δημήτρη Κουκουλά, General Manager της TMS Bulkers και τον καθηγητή Νίκο Τραυλό

tsam 119

  • Βραβείο Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας. (Το βραβείο αυτό αφορά τη βράβευση ναυτιλιακής εταιρείας που παρουσιάζει οργανωμένη, σταθερή, διαυγή και ουσιαστική επικοινωνιακή πολιτική μέσω της συνεργασίας με εκπροσώπους των ΜΜΕ. Στην κατηγορία αυτή ψήφισαν μόνο δημοσιογράφοι και τα μέλη της ΕΝΟΕ).

Το βραβείο απονεμήθηκε στη Celestyal Cruises από τον Μηνά Τσαμόπουλο, δημοσιογράφο και τον Θεόδωρο Βώκο, Project Director της διεθνούς έκθεσης των Ποσειδωνίων.

tsam 110

  • Βραβείο για την Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση. (Υποψήφιοι μπορεί να είναι προσωπικότητες ή εταιρείες που επικουρούν τη ναυτική εκπαίδευση, τον θαλάσσιο και ναυτιλιακό πολιτισμό μας και συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα).

To βραβείο απονεμήθηκε στο Επαγγελματικό Λύκειο (Λιβάνειο) Καρδαμύλων Χίου από τον Οδυσσέα Λεκατσά, General Manager της Pantheon Tankers Management Ltd και τον Δημήτρη Πατρίκιο, General Manager της Springfield Shipping Co.

tsam 084

  • Bραβείο υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας. (Υποψήφιοι μπορεί να είναι άτομα και ενώσεις που έχουν προσφέρει ποικιλοτρόπως στην επιχειρηματικότητα της ελληνικής ναυτιλίας).

To βραβείο απονεμήθηκε στη HEMEXPO Πάνο Ζαχαριάδη, Τεχνικό Διευθυντή της Atlantic Bulk Carriers και τον Γιάννη Κοτζιά, Πρόεδρο της Ένωσης Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων.

tsam 094

Στην κριτική επιτροπή των βραβείων «Ευκράντη 2014» συμμετείχαν:

• Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας: Νίκος Βεντίκος, Ελένη Θανοπούλου, Θάνος Πάλλης, Μαρία Προγουλάκη, Άλκης Κορρές, Κωνσταντίνος Χλωμούδης, Χαρ. Ψαραύτης, Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Νικήτας Νικητάκος και Mαρία Λεκάκου.

• Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΟΕ: Άγγελος Παντουβάκης, Ιωάννης Θεοτοκάς, Δημήτρης Λυρίδης, Ισίδωρος Καραμαούνας, Μανώλης Καβουσανός, ΓιώργοςΒαγγέλας και Σπύρος Βουγιούς.

• Βραβευθέντες από προηγούμενα έτη: Γεώργιος Βλάχος, Κωστάκης Λοΐζου, Πάνος Ζαχαριάδης, Ρέα Μητροπούλου, Στέφανος Πατέρας, Γιάννης Πλατσιδάκης, Δημήτρης Κουκουλάς, Απόστολος Πουλοβασίλης και Θεόδωρος Βώκος.

• Από τα «Ναυτικά Χρονικά», η εκδότρια Ιωάννα Μπίσια και οι Ηλίας Μπίσιας, διευθυντής – δικηγόρος, και η Λίζα Μαρέλου, αρχισυντάκτρια.

• Οι τακτικοί αρθρογράφοι των «Ναυτικών Χρονικών»: Γιώργος Λογοθέτης, Απόστολος Μπελόκας, Μαρία Μπερτζελέτου, Μιχάλης Σαρλής και Μιχάλης Λάμπρος.

• Οι δημοσιογράφοι, διαπιστευμένοι στο υπουργείο Ναυτιλίας: Μηνάς Τσαμόπουλος, David Glass, Νατάσα Βασιλάκη, Nigel Lowry και Νότης Ανανιάδης.

 

 

Φωτογραφίες Γιώργος Τσαμαδιάς

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.