Η απάντηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις διαδικασίες στελέχωσης του Λ.Σ.

Η απάντηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις διαδικασίες στελέχωσης του Λ.Σ.

53
Η απάντηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις διαδικασίες στελέχωσης του Λ.Σ.

Με γραπτή δήλωση ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απαντά στη χθεσινή δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας, Θεόδωρου Δρίτσα σχετικά με τις διαδικασίες πλήρωσης – κατάταξης στο Λ.Σ. Λιμενοφυλάκων, Υπαξιωματικών και Δοκίμων Σημαιοφόρων.

Στη δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει:

«Μετά από δύο μήνες αδικαιολόγητης αδράνειας και ενώ ο προβλεπόμενος έλεγχος νομιμότητας  των διαγωνισμών από τον ΑΣΕΠ έχει από καιρό ολοκληρωθεί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού αποφάσισε επιτέλους να υλοποιήσει την υποχρέωσή του για την κατάταξη των 110 Δοκίμων Υπαξιωματικών και 45 Δοκίμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα που είχε αποφασίσει και δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά είχε ανασταλεί λόγω εκλογών. Δυστυχώς, λόγω της ολιγωρίας δύο μηνών, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και σχεδόν μια εκπαιδευτική χρονιά, ώστε τα στελέχη αυτά να αναλάβουν δράση.

Δύο μήνες τώρα, με τη συνεχιζόμενη ασάφεια στην επίσημη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης από τη θάλασσα λαμβάνει καθημερινά εκρηκτικές διαστάσεις. Ελπίζω η περαιτέρω στελέχωση του Λιμενικού Σώματος που έχει δρομολογηθεί από πέρυσι, να συνεχιστεί χωρίς άλλες ολιγωρίες. Και, βέβαια, να μη θυσιαστεί και αυτή στο βωμό των κυβερνητικών ιδεοληψιών «περί ανοιχτών συνόρων», δίδοντας έτσι την αφορμή να μετεξελιχθεί σε επαναπροσλήψεις καθαριστριών και σε «βόλεμα» πολιτικά ημετέρων συντεχνιακών ομάδων».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.