Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας με μέλη της ΠΕΝΕΝ

Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας με μέλη της ΠΕΝΕΝ

52
Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας με μέλη της ΠΕΝΕΝ

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας συναντήθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της Ένωσης Α. Νταλακογιώργος ενημέρωσε αναλυτικά τον αναπληρωτή υπουργό για τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απασχόληση και τη μακροχρόνια ανεργία στον κλάδο, στην απλήρωτη ναυτική εργασία (στον κλάδο της ακτοπλοΐας),  στις εργασιακές συνθήκες και την ανάγκη τήρησης του πλαισίου που διέπει τη ναυτική απασχόληση, ιδιαίτερα στο θέμα των αμοιβών που ορίζονται από τις ΣΣΕ και τα εργασιακά δικαιώματα και τις ώρες εργασίας, στον εκσυγχρονισμό του επαγγέλματος και στον Οίκο Ναύτου. Αναλυτική ενημέρωση για τα παραπάνω ζητήματα υπήρξε και από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης.

Ο κ. Δρίτσας αφού συζήτησε με την αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ τα παραπάνω θέματα, ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την πλευρά του υπουργείου και τόνισε ότι επιδίωξή του είναι η ένταση των προσπαθειών για τον έλεγχο εφαρμογής του πλαισίου  που διέπει τη ναυτική εργασία και ο σχεδιασμός των μέτρων πολιτικής  και παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, στην προστασία και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.