Κοινή πολιτική τριών λιμένων με στόχο την κρουαζιέρα

Κοινή πολιτική τριών λιμένων με στόχο την κρουαζιέρα

76
Κοινή πολιτική τριών λιμένων με στόχο την κρουαζιέρα

Την απόφαση τους να συντονίσουν από κοινού τις πολιτικές τους για την κρουαζιέρα από το 2016, συναποφάσισαν ο πρόεδρος του Λιμένα Πειραιά Γιώργος Ανωμερίτης, ο δήμαρχος Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος, και ο δήμαρχος Μυκόνου Κώστας Κουκάς.

Στη σύσκεψη, η όποια έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε. έλαβαν επίσης μέρος ο γενικός διευθυντής του ΟΛΠ Α.Ε. Σταύρος Χατζάκος, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΛΙΜΕ Γιώργος Καστελάνος, ο διεθυντής Κρουαζιέρας του ΟΛΠ Α.Ε. Θεόδωρος  Τσίτουρας, οι πρόεδροι του Λιμενικού ταμείου Σαντορίνης Ηλίας Πελέκης και Μυκόνου Ελένη Καλμπουρτζή  καθώς επίσης και στελέχη των παραπάνω ταμείων.

Και οι τρεις πλευρές συζήτησαν και συμφωνήσαν στα ακόλουθα θέματα:

Προετοιμασία και διαβουλεύσεις με τις εταιρείες κρουαζιέρας για τα προγράμματα αφίξεων του 2016. Στόχος των διαβουλεύσεων είναι ο άριστος χρονικός καταμερισμός των αφίξεων στα τρία λιμάνια ανά ημέρα επίσκεψης.

Ανάπτυξη υποδομών και παροχή τεχνογνωσίας για κρουαζιέρα με εμπλεκόμενη και τη θυγατρική εταιρία του ΟΛΠ Α.Ε. “Consulting-Logistics S.A“.

Προετοιμασία για τις νέες πολιτικές χειμερινής κρουαζιέρας από το 2017. Συντονισμός πόλης-λιμένα.

Θεσμικά θέματα λειτουργίας και συντονισμού των τριών λιμένων για βελτιώσεις παρεχόμενων υπηρεσιών κρουαζιέρας.

Σημειώνεται ότι στα τρία αυτά λιμάνια (Πειραιάς-Μύκονος-Σαντορίνη) τα οποία αποτελούν το κύριο σύμπλεγμα αφίξεων της περιοχής του Αιγαίου, πραγματοποιήθηκαν το 2014, 1.599 αφίξεις (σε σύνολο χώρας 3.826) και 2.408.316 επιβάτες (σε σύνολο χώρας 4.932.373) ήτοι το 50% περίπου της συνολικής διακίνησης στα λιμάνια της χώρας.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.