Σε αναδιάρθρωση δανείων προχωρά το ναυπηγείο Drydocks World στο Ντουμπάι

Σε αναδιάρθρωση δανείων προχωρά το ναυπηγείο Drydocks World στο Ντουμπάι

256
Σε αναδιάρθρωση δανείων προχωρά το ναυπηγείο Drydocks World στο Ντουμπάι

Σε νέα αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεών του προχωρά το Drydocks World.

Σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Μέσης Ανατολής, με έδρα το Ντουμπάι, σκοπεύει να ζητήσει εκ νέου από τους πιστωτές του αλλαγή των όρων της συμφωνίας που αφορά σε δάνεια ύψους 2.3 δις δολαρίων που υπεγράφη το 2012. Η ανωτέρα διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στο ναυπηγείο και τους πιστωτές του θα επικεντρωθούν στην αναδιάρθρωση τμήματος του χρέους ύψους 800 εκ. δολαρίων, το οποίο θα έπρεπε να αποπληρωθεί τον Αύγουστο του 2017, ενώ το υπολειπόμενο τμήμα ύψους 1.5 δις δολαρίων, με αποπληρωμή το 2027, δεν θα τεθεί προς αναθεώρηση.

Στόχος της Drydocks World είναι η συνέχιση δραστηριοποίησης και επέκτασης των εργασιών σε τρίτες χώρες αλλάζοντας τους όρους της πρότερης συμφωνίας, στην οποία τίθεντο περιορισμοί σχετικά με τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι το ναυπηγείο Drydocks World πραγματοποιεί μετασκευές και ναυπηγήσεις πλοίων και πλατφορμών. Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει γιάρδες στη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία, ενώ διαχειρίζεται ένα στόλο 158 πλοίων, αποτελούμενο από τάνκερ, πλοία χύδην φορτίου και ρυμουλκά.

Η κίνηση αυτή, στοχεύει στη διατήρηση και ανάπτυξη των ναυπηγικών δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο της ευρύτερης ναυτιλιακής πολιτικής του εμιράτου να μετατραπεί το Ντουμπάι σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.