Αγώνας για τη διάσωση και επιβίωση της παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης

Αγώνας για τη διάσωση και επιβίωση της παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης

305
Αγώνας για τη διάσωση και επιβίωση της παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης

Στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ) έλαβαν χώρα στις 25 Φεβρουαρίου οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών. Ο κ. Χάρης Τζάλας, ιστορικός της ναυτικής παράδοσης και μέλους του Συνδέσμου, παρουσίασε το πόνημά του με θέμα: «Τα πλοία των Ελλήνων από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι το Βυζάντιο». Σε ένα φιλικό κλίμα παρουσιάσθηκαν ο απολογισμός πεπραγμένων 2014, ο προγραμματισμός ενεργειών για το 2015, ο ισολογισμός 2014 και ο προϋπολογισμός 2015.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νίκος Καβαλλιέρος δήλωσε ότι οι στόχοι για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παραδοσιακά σκάφη και τα καρνάγια παραμένουν οι ίδιοι και υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για την διάσωση, συντήρηση και επιβίωση της παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης. Αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες του Συνδέσμου που έγιναν το 2014 και καταξίωσαν το έργο του Συνδέσμου στο ευρύ κοινό, ενώ με λεπτομέρειες αναφέρθηκε στον προγραμματισμό ενεργειών του Συνδέσμου για το 2015.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο «3ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών» που θα λάβει χώρα μεταξύ 26ης έως 30ης Μαΐου 2015 στο λιμάνι του Πειραιά με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, μεγάλη αναμενόμενη επισκεψιμότητα λόγω ένταξης του ναυτικού σαλονιού στις μεγάλες εκδηλώσεις της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας». Επίσης προγραμματίσθηκαν λοιπές εκδηλώσεις για το 2015 όπως ημερίδα, συναντήσεις, συμμετοχές σε συνέδρια κλπ.

Ο λόγος εδόθη στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γεώργιο Ανωμερίτη ο οποίος ανέπτυξε τα σχέδια της ανάπλασης μέρους του λιμένος του Πειραιά σε Πολιτιστικό πάρκο Λιμένος, στο οποίο έχει προβλεφθεί η συνύπαρξη πλωτού μουσείου παραδοσιακών σκαφών, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά και στην συνεργασία ΟΛΠ ΑΕ-Συνδέσμου για το 3ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών.

Ο εκπρόσωπος και μέλος του Δ.Σ. του Ν.Ο.Ε. κ. Χριστόφορος Στράτος δήλωσε την έμπρακτη αγάπη του Δ.Σ. του ΝΟΕ για την παραδοσιακή ναυπηγική τέχνη και την πρόθεση συνέχισης του άριστου κλίματος και συνεργασίας που έχει διαμορφωθεί μεταξύ ΝΟΕ και Συνδέσμου.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έκλεισαν και δόθηκε ραντεβού στο 3ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών.

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.