Συνάντηση εργασίας του ΟΛΗ με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά

Συνάντηση εργασίας του ΟΛΗ με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά

40
Συνάντηση εργασίας του ΟΛΗ με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. (ΟΛΗ) κος. Ιωάννης Μπρας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Νομού Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ. κο. Κωστή Δαμαβολίτη.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση της νέας αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού για τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του ΟΛΗ στα πλαίσια της προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ιδιαίτερα αυτού της κρουαζιέρας.

Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκε από τον κο. Μπρα το πολυβραβευμένο μοντέλο διαχείρισης και επαύξησης εμπειρίας επισκεπτών πέντε αισθήσεων που έχει αναπτύξει ο ΟΛΗ, αλλά και τα θετικά μετρήσιμα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για τον προορισμό και το νησί. Ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κατέθεσε στη νέα πολιτική ηγεσία την ιδέα του για επέκταση του μοντέλου και σε άλλους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρα μας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μπρας πρότεινε την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Κρουαζιέρας. Το Συμβούλιο θα διαδραματίζει το ρόλο συμβουλευτικού οργάνου προς την πολιτεία για ζητήματα συνολικής ανάπτυξης της συγκεκριμένης βιομηχανίας και αναβάθμισης των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους προορισμούς κρουαζιέρας.

Περαιτέρω, συζητήθηκαν τα οφέλη της κρουαζιέρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που διεξάγει ο τουριστικός κλάδος για δωδεκάμηνη τουριστική περίοδο. Ιδιαίτερα, σημαντικός προς αυτή την κατεύθυνση, είναι ο ρόλος του Home port, που αποδίδει σημαντικά οφέλη στην εθνική & τοπική οικονομία. Καθίσταται σαφές πως η προσπάθεια προώθησης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από ένα συγκροτημένο μοντέλο εξωστρέφειας.

Τέλος, τα δύο μέρη συμφώνησαν στην πραγματοποίηση νέας συνάντησης για περαιτέρω συνεργασία και συζήτηση για συγκεκριμένες δράσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.