Τα επτά σημεία των διεθνών τάσεων κρουαζιέρας για το 2015

Τα επτά σημεία των διεθνών τάσεων κρουαζιέρας για το 2015

71
Τα επτά σημεία των διεθνών τάσεων κρουαζιέρας για το 2015

Η Cruise Lines International Association (CLA) ανακοίνωσε τον ετήσιο απολογισμό της που επιβεβαιώνει την ισχυρή ανάπτυξη της  κρουαζιέρας για το 2015.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η CLA φέτος αναμένεται να ταξιδέψουν 23 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ 61% των ταξιδιωτικών  πρακτόρων της CLIA στη Βόρεια Αμερική αναφέρουν αύξηση στις ταξιδιωτικές κρατήσεις για το 2015 συγκριτικά με την ίδια εποχή του περασμένου έτους. Οι κρουαζιέρες προσελκύουν τους ταξιδιώτες καθώς έχουν ενταχθεί 1.000 νέες προσεγγίσεις σε  καινούργιους και εξωτικούς προορισμούς, ειδικά στη γρήγορα αναπτυσσόμενη Ασιατική αγορά. Η CLIA σημείωσε επίσης, ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας που είναι μέλη της  θα δρομολογήσουν 22 νέα  ποντοπόρα κρουαζιερόπλοια, ποταμόπλοια  και κρουαζιερόπλοια εξερευνήσεων και άλλες κατηγορίες μέσα στο 2015, μια επένδυση συνολικού ύψους άνω των 4 δισεκατομμυρίων.

Η κρουαζιέρα αναμένεται να έχει σημαντική οικονομική συνεισφορά σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2015. Το 2013, τα οικονομικά έσοδα της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν περισσότερα από 117 δισεκατομμύρια. Ο κλάδος της κρουαζιέρας προσέφερε σχεδόν 900,000 θέσεις εργασίας και συνεισέφερε με 38 δισεκατομμύρια στις οικονομικές απολαβές.

Έχοντας αξιοποιήσει μία σειρά από επιστημονικές έρευνες, η CLIA ανακοίνωσε επτά βασικές τάσεις για την κρουαζιέρα για το 2015:

  • Οι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να επιλέγουν την κρουαζιέρα ως τρόπο διακοπών. Μάλιστα το 62% επιλέγει ξανά την κρουαζιέρα για τις διακοπές του και ένα 69% κατατάσσει την κρουαζιέρα σε υψηλότερη θέση συγκριτικά με τις διακοπές στη στεριά.
    Γενικότερα, οι επιβάτες των ποντοπόρων κρουαζιεροπλοίων της CLIA προβλέπεται να αυξηθούν στα 23 εκατομμύρια το 2015,  μία αύξηση  4% από τα 22,1 εκατομμύρια επιβάτες του 2014.
  • Το μέγεθος του πλοίου δεν μετράει για τον επιβάτη. Με 22 νέα ποντοπόρα κρουαζιερόπλοια, ποταμόπλοια και ειδικά κρουαζιερόπλοια που είναι δρομολογημένα  να ξεκινήσουν φέτος, το επίκεντρο εστιάζεται στο μοναδικό σχεδιασμό, τις υπηρεσίες και τις ανέσεις που προσφέρονται  εν πλω και λιγότερο στο μέγεθος των πλοίων.
  • Οι εξειδικευμένοι κλάδοι κρουαζιέρας της CLIA, που περιλαμβάνουν πιο σύγχρονα και εξελιγμένα  κρουαζιερόπλοια, πολυτελή γιοτ, κομψά ποντοπόρα κρουαζιερόπλοια και τα πιο καινούργια ποταμόπλοια, συνεχίζουν να παρουσιάζουν διψήφια αύξηση στους επιβάτες. Τα ειδικά κρουαζιερόπλοια, όπως τα κρουαζιερόπλοια εξερευνήσεων αναπτύχθηκαν κατά 21% από το 2009 έως το 2014.
  • Η Καραϊβική παραμένει η βασίλισσα της κρουαζιέρας κατέχοντας παραπάνω από το ένα τρίτο του μεριδίου της παγκόσμιας  αγοράς κρουαζιέρας για το 2015. Η Μεσόγειος συνεχίζει να αναπτύσσεται ως προορισμός, μαζί με άλλες περιοχές όπως η Ασία και η Αυστραλία. Το 2015, 52 πλοία θα προσφέρουν 1,065 κρουαζιέρες στην Ασία με δυνατότητα χωρητικότητας  2,17 εκατομμυρίων επιβατών.
  • Η κρουαζιέρα παρατηρεί μια αύξηση στους επιβάτες που ψάχνουν για νέες εμπειρίες σε όλο τον κόσμο. Οι εταιρείες μέλη της CLIA προσφέρουν κοντά στα 1.000 λιμάνια σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών περιοχών που συγκαταλέγονται στις πόλεις Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
  • Ενώ το διαδίκτυο και τα κινητά έχουν το προβάδισμα στον τρόπο που κάνουν τις αγορές τους οι καταναλωτές, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες συνεχίζουν να είναι οι πιο δημοφιλείς και αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να κάνει κανείς κράτηση σε μια κρουαζιέρα. Μάλιστα, οι 7 από τους 10 που επιλέγουν την κρουαζιέρα (70%) χρησιμοποιούν ταξιδιωτικό πράκτορα για να οργανώσουν τις διακοπές τους και να κάνουν κράτηση.
  • Όταν πρόκειται για κρουαζιέρα, οι επιβάτες έχουν τον έλεγχο περισσότερο από ποτέ. Ο κλάδος της κρουαζιέρας είναι συναρπαστικός με καινοτομίες και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σημερινού επιβάτη.

Σχετικά με την έρευνα:

Η ταξιδιωτική έρευνα Pulse διεξήχθη ανάμεσα σε 482 πιστοποιημένους  ταξιδιωτικούς πράκτορες της CLIA της Βόρειας Αμερικής μέσω ηλεκτρονικής έρευνας μεταξύ 7-23 Νοεμβρίου 2014. Το προφίλ αγοράς για τις κρουαζιέρες για τη Βόρεια Αμερική διεξήχθη σε συνεργασία με την εταιρεία έρευνας αγοράς ΤNS και τη συμβουλευτική εταιρεία στον τομέα της κρουαζιέρας Bob Sharak & Associates. Μέσω δείγματος με περισσότερα από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά διεξήχθη μια ηλεκτρονική έρευνα μεταξύ 12 έως 26 Αυγούστου, από την οποία συλλέχθηκαν οι απόψεις 1600 Αμερικανών και Καναδών κατοίκων σχετικά με τα ταξίδια και τις κρουαζιέρες. Αυτός ο απολογισμός παρουσιάζει στοιχεία ταξιδιωτών από 25 ετών και άνω με ετήσια εισόδημα άνω των $40,000.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.