Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν προκαλέσει οι ισχυροί νοτιάδες

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν προκαλέσει οι ισχυροί νοτιάδες

46
Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν προκαλέσει οι ισχυροί νοτιάδες

Δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια από τον Πειραιά για τις Κυκλάδες, λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της χώρας και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από τον Πειραιά για τη Σαλαμίνα.

Κλειστή παραμένει η γραμμή Αγία Μαρίνα Νέα Στύρα ενώ το πλοίο «Mακεδών» που ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στο Λαύριο παραμένει στην Κέα. Στο ίδιο λιμάνι παραμένει από χθες και το «Άκουα Σπίριτ» που εκτελούσε δρομολόγιο από Λαύριο – Κέα – Κύθνο – Σύρο – Τήνο – Σύρο.

Κλειστή είναι επίσης, η γραμμή Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη, ενώ στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Χθες τις απογευματινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του πλοίου «Αριάδνη» που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Χίο – Μυτιλήνη, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιό του.

Το «Βιτσέντζος Κορνάρος» που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο – Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο – Ανάφη – Θήρα – Μήλο – Πειραιά, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ανάφης .

Το Λιμενικό Σώμα συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.