Πρόθεση της κυβέρνησης η βελτίωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τις ακτοπλοϊκές...

Πρόθεση της κυβέρνησης η βελτίωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

33
Πρόθεση της κυβέρνησης η βελτίωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μιχάλης Σακέλης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έθεσαν υπ΄ όψη του κ. Δρίτσα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ο υπουργός τόνισε τη σημασία του διαλόγου για κάθε θέμα που αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας και υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης για βελτίωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου κατόπιν ανοιχτής και ειλικρινούς διαβούλευσης.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας, στη συμβολή της στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, στο αίσθημα ασφάλειας του νησιωτικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε και στην επιτακτική ανάγκη τακτοποίησης των δεδουλευμένων οφειλόμενων αμοιβών προς τα πληρώματα και ζήτησε να επισπευσθεί η επίλυση του θέματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.