Έκθεση red

Ερχόμεθα προς την θάλασσα…

Η εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας
στις σελίδες των Ναυτικών Χρονικών

Περιοδεύουσα Παρουσίαση
Πρώτος σταθμός: Ίδρυμα Ευγενίδου (Πεντέλης 11, Παλαιό Φάληρο)
Από 18 Μαρτίου 2022 μέχρι και 29 Μαΐου 2022

 

Σχετικά με την Περιοδεύουσα Παρουσίαση:

Τα Ναυτικά Χρονικά, από το 1931, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ναυτιλιακής κληρονομιάς της χώρας, συμβαδίζοντας και εξιστορώντας το ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες της θάλασσας, με το καινοτόμο πνεύμα και τα διεθνή δίκτυά τους, και οι ναυτικοί, με την ευρηματικότητα και την αφοσίωσή τους, έχουν συντελέσει στην πρωταγωνιστική πορεία της ναυτιλίας μας.

«Ερχόμεθα προς την θάλασσαν» με επίκεντρο τους ανθρώπους, τα πλοία και την ίδια τη ναυτιλία.

Ο επισκέπτης της επετειακής αυτής προσπάθειας, θα έχει τη δυνατότητα να διατρέξει τις σημαντικές στιγμές της ελληνικής και της παγκόσμιας ναυτιλίας, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στις σελίδες του περιοδικού.

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται η εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας μέσα από τη ματιά των Ναυτικών Χρονικών, του περιοδικού που έχει ταξιδέψει και διαβαστεί σε όλες τις θάλασσες της γης, όπου πλέουν και τα πλοία του εμπορικού στόλου των Ελλήνων.

 

Πληροφορίες Επίσκεψης:

Ίδρυμα Ευγενίδου
Είσοδος από Πεντέλης 11, Παλαιό Φάληρο

Ημέρες Λειτουργίας:
18/3/2022 – 29/5/2022

Ώρες Λειτουργίας:

Η παρουσίαση θα είναι ανοιχτή τις ημέρες και ώρες λειτουργίας
του Ιδρύματος Ευγενίδου και συγκεκριμένα:

Δευτέρα – Τρίτη: 9:30-16:30
Τετάρτη – Κυριακή: 09:30-20:30

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την επίσκεψή σας
στο Ίδρυμα Ευγενίδου εδώ.

Οργάνωση:

Ναυτικά Χρονικά

 

 

Υπό την Αιγίδα:
LOGO EEF SKETO transparent

Μέγας Χορηγός:

Qatar Airways

Χορηγοί:

Υποστηρικτές:

Σχετικά με την Qatar Airways:

Μια πολλαπλά βραβευμένη αεροπορική εταιρεία, η Qatar Airways βραβεύθηκε στα Skytrax World Airline Awards 2021 ως η «Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς» για έκτη φορά. Η Qatar Airways έλαβε επίσης πρόσφατα το βραβείο «Επένδυση στους Ανθρώπους» από τα Seatrade Awards 2021, σε αναγνώριση της συμβολής της στην ευημερία χιλιάδων ναυτικών. Η αεροπορική εταιρεία όχι μόνο διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στον επαναπατρισμό των ναυτικών που είχαν αποκλειστεί από την πανδημία, αλλά συνέχισε να διευκολύνει τις βασικές αλλαγές πληρωμάτων για την υποστήριξη των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού. Από την έναρξη της πανδημίας, η Qatar Airways έχει μεταφέρει περισσότερους από 500.000 ναυτικούς τόσο για επαναπατρισμό όσο και για αλλαγές πληρωμάτων. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία πραγματοποίησε περισσότερες από 130 πτήσεις τσάρτερ μεταφέροντας περισσότερους από 35.000 εργαζόμενους. Τέλος, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ δημιουργήθηκε ένα σαλόνι αεροδρομίου, το «Mariner Lounge», το οποίο είναι το πρώτο στη βιομηχανία, παρέχοντας αποκλειστική και δωρεάν πρόσβαση σε ναυτικούς και εργαζόμενους στη ναυτιλία.

Σχετικά με την Πρεσβεία του Παναμά στην Ελλάδα

The General Consulate of Panama in Greece situated in Piraeus, the heart of the Greek Shipping Industry, is the only diplomatic representation in Greece with authorization to issue official documents on behalf of the Panama Maritime Authority. Our highly experienced staff have thorough knowledge of the shipping market and provide personalized consulting and tailor-made solutions to our clients in all aspects of:

  • Ship Registration & Mortgages through its Shipping & Corporate Department
  • Technical Office through the Segumar, Piraeus
  • Licenses & Certification through its Crew Department
  • Crew Dispensation & Authorizations through the Regional Documentation Office, PMA

As a One-Stop Office of Maritime Services providing world-class service of excellence, the General Consulate of Panama in Greece is in the front line and among the most important Consulates of Panama in the world.

Σχετικά με την Contships Management Inc.

Με οικογενειακή παράδοση δύο αιώνων στη ναυτιλία, ο Νικόλας Δ. Πατέρας δημιούργησε το 2015 την Contships, με αποκλειστικό στόχο την επένδυση και διαχείριση container feeder vessels.

Σήμερα, η Contships, η οποία αποτελείται από μια έμπειρη και καταξιωμένη ομάδα στελεχών με μεγάλη εμπειρία στη ναυτιλιακή βιομηχανία, έχει καταφέρει να δημιουργήσει στενές σχέσεις και συνεργασίες με τράπεζες, ναυλωτές, μεσίτες και ασφαλιστές και να διαχειρίζεται 41 Container Feeder Vessels, μεταξύ 750 και 1.500 TEUs, μεταφέροντας περισσότερα από 1.500.000 TEUs ετησίως.

Η Contships αποτελεί σήμερα, μόλις 7 χρόνια μετά την ίδρυση της, την Νο1 παγκοσμίως ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης Container Feeder Vessels, μεταξύ 750-1,500 TEUs.