Προσεχώς πτώση στη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Προσεχώς πτώση στη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη

44
Προσεχώς πτώση στη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Σημαντική πτώση ενδέχεται να καταγράψει η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τους ερχόμενους 12 μήνες, λόγω των πολιτικών ενεργειακής αποδοτικότητας που υιοθετούν τα κράτη-μέλη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Ευρωπαία επίτροπος για την ενέργεια Kadri Simson προβλέπει μείωση της ζήτησης κατά 60 δισ. κ.μ. Εφόσον το σενάριο αυτό πραγματοποιηθεί, η μείωση που θα καταγράψει η ζήτηση φυσικού αερίου θα είναι διπλάσια έναντι των ποσοτήτων που αναμένεται να εισαγάγει το 2023 η ΕΕ από τη Ρωσία.

Η ΕΕ έχει θέσει στόχο τη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 15%, ο οποίος έχει ήδη ξεπεραστεί, καθώς η ζήτηση των χωρών της ΕΕ κατέγραψε πτώση 18% μεταξύ του Αυγούστου του 2022 και του Μαρτίου του 2023 σε ετήσια βάση. Στη συγκεκριμένη εξέλιξη, σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραμάτισαν οι πολιτικές της ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση, αλλά και ο ήπιος χειμώνας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.