Φρενίτιδα στη second-hand αγορά

Φρενίτιδα στη second-hand αγορά

936
Φρενίτιδα στη second-hand αγορά

Ιδιαίτερα υψηλή διαφαίνεται η πρόσφατη δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων, και συγκεκριμένα στις αγοραπωλησίες bulk carriers και δεξαμενόπλοιων. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Xlcusiv, την εβδομάδα με πέρας τη 19η Φεβρουαρίου έλαβαν χώρα περισσότερες από 20 αγορές bulk carriers και tankers.

Ειδικότερα, 13 bulk carriers άλλαξαν χέρια, ενόσω οι αξίες τους καταγράφουν πτώση εν μέσω της αποδυναμωμένης ναυλαγοράς. Μεγάλο μέρος των αγορών έγιναν από μία εταιρεία, και συγκεκριμένα την Golden Ocean, η οποία αγόρασε έξι bulk carriers τύπου Capesize, σχεδόν όλα ναυπηγημένα από το 2020 και έπειτα.

Στην αγορά των δεξαμενόπλοιων, οι καταγραφείσες αγορές την περασμένη εβδομάδα, βάσει της Χclusiv, αφορούσαν 15 πλοία διαφόρων τύπων και μεγεθών, η πλειονότητα των οποίων ήταν ναυπηγημένα πριν από το 2010. Σε περισσότερες από τις μισές συμφωνίες, η ταυτότητα των αγοραστών παρέμεινε κρυφή, γεγονός που καταδεικνύει πως ένα μέρος των πλοίων δύναται να προορίζεται για τη μεταφορά φορτίων που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.