Πράσινο φως του LR για μια καινοτόμο λύση συντήρησης δεξαμενών LNG

Πράσινο φως του LR για μια καινοτόμο λύση συντήρησης δεξαμενών LNG

195
Πράσινο φως του LR για μια καινοτόμο λύση συντήρησης δεξαμενών LNG

Η γαλλική εταιρεία τεχνολογίας GTT έλαβε έγκριση επί της αρχής (AiP) από τον νηογνώμονα Lloyd’s Register για μια πρωτοποριακή ψηφιακή λύση που ανέπτυξε για την αξιολόγηση του φαινομένου του κυματισμού του φορτίου LNG (sloshing), με στόχο την καλύτερη συντήρηση των δεξαμενών LNG. Η διαδικασία λήψης της εν λόγω έγκρισης πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με τη Shell International Trading and Shipping Company Limited (STASCO), της οποίας η επιχειρησιακή εμπειρία υποστήριξε την επικύρωση των αποτελεσμάτων χρήσης του ψηφιακού εργαλείου.

Η νέα ψηφιακή λύση βασίζεται στην τεχνολογία «Sloshing Virtual Sensor» της GTT η οποία, χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό δίδυμο της δεξαμενής LNG καθώς και επιχειρησιακά δεδομένα από πλωτές μονάδες επαναεριοποίησης και αποθήκευσης LNG, αλλά και από πλοία μεταφοράς LNG, παρακολουθεί την εξέλιξη κρίσιμων παραμέτρων, που αφορούν την ακεραιότητα των δεξαμενών LNG.

Η παραπάνω λειτουργία, σε συνδυασμό με μια κατάλληλη ανάλυση κινδύνου, μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη εναλλακτικών σχεδίων επιθεώρησης, τα οποία θα στοχεύουν στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών συντήρησης των δεξαμενών LNG, παρατείνοντας την περίοδο μεταξύ των επιθεωρήσεων χωρίς να διακυβεύεται η συμμόρφωση με τα αυστηρά πρότυπα ασφαλείας. Η χρήση του νέου εργαλείου θα μπορούσε, έτσι, να μεταφραστεί σε αυξημένη λειτουργική ευελιξία και σημαντική εξοικονόμηση κόστους τόσο για τους πλοιοκτήτες όσο και για τους ναυλωτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.