Το χαρτοφυλάκιο της BP «γεμίζει» υδρογόνο

Το χαρτοφυλάκιο της BP «γεμίζει» υδρογόνο

86
Το χαρτοφυλάκιο της BP «γεμίζει» υδρογόνο

Στο υδρογόνο φαίνεται πως στρέφει το ενδιαφέρον του ο κολοσσός ενέργειας BP, καθώς οι εξελίξεις στη βιομηχανία είναι καταιγιστικές και η ενεργειακή κρίση καταδεικνύει την εξάρτηση των οικονομιών από τα ορυκτά καύσιμα και κατά συνέπεια την ανάγκη λήψης περισσότερων πρωτοβουλιών με στόχο ένα (πιο) πράσινο αύριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η BP θεωρεί το υδρογόνο σημαντικό για ένα μέλλον παραγωγής ενέργειας χαμηλότερου ανθρακικού αποτυπώματος. Πάντως, μία από τις τωρινές σημαντικότερες προκλήσεις είναι το υψηλό κόστος του, γεγονός που καθιστά τον ανταγωνισμό του με τα ορυκτά καύσιμα μονάχα εφικτό με την παροχή κρατικής βοήθειας σε πολλές περιπτώσεις.

Παράλληλα, η BP φαίνεται πως διαθέτει τμήμα που ασχολείται αποκλειστικά με το υδρογόνο και έχει ήδη προβεί σε επενδύσεις, όπως ενδεικτικά εκείνες σε μεγάλα projects σε Αυστραλία, Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο. Πέραν αυτών, εξετάζονται projects και στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, και δη στο Ομάν και στη Μαυριτανία αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BP δαπάνησε περί το ένα τέταρτο του συνολικού budget του 2022, ίσου με $15,5 δισ., σε επενδύσεις χαμηλότερου ανθρακικού αποτυπώματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.