Οι αξίες των MR δεξαμενόπλοιων σε υψηλά 14 ετών

Οι αξίες των MR δεξαμενόπλοιων σε υψηλά 14 ετών

179
Οι αξίες των MR δεξαμενόπλοιων σε υψηλά 14 ετών

H άνοδος των ναύλων των δεξαμενόπλοιων, συμπεριλαμβανομένων των μικρότερων σε χωρητικότητα, αντανακλάται και στις αξίες.

Πρόσφατη ανάλυση της VesselsValue καταδεικνύει ότι οι αξίες των MR έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008. Ειδικότερα, η αξία ενός MR πενταετίας έχει ενισχυθεί κατά 45% από τις αρχές του έτους: από τα $30,32 εκατ. στα $44 εκατ. Η άνοδος αυτή κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τη ζήτηση για δεξαμενόπλοια, εν μέσω σημαντικών (θετικών) αλλαγών για το θαλάσσιο εμπόριο υγρών φορτίων, καθώς οι αγοραπωλησίες φέτος έχουν αυξηθεί κατά 15%, στα 218 πλοία.

Σύμφωνα με τη VesselsValue, παρά το γεγονός ότι οι ναύλοι των MR παρουσιάζουν μεταβλητότητα, τα κέρδη του κλάδου καταγράφουν σταθερότητα. Οι ναύλοι του Baltic Exchange στα TC2 & TC14 ανήλθαν στα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα των $66.897/ημέρα, σημειώνοντας άνοδο 767%, συγκριτικά με τα $7.717/ημέρα έναν χρόνο πριν. Κύκλοι της αγοράς αναμένουν ότι η αγορά των clean θα ακολουθήσει αυτήν των crude, ενώ οι επικείμενες κυρώσεις στο ρωσικό αργό πιθανώς να αυξήσουν τις αξίες των MR στο κατώφλι του 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.