Επένδυση της CMA CGM στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και του Νιου...

Επένδυση της CMA CGM στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ

94
Επένδυση της CMA CGM στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ

O γαλλικός όμιλος CMA CGM υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση των τερματικών GCT Bayonne και GCT New York, τους οποίους επί του παρόντος διαχειρίζεται η Global Container Terminals Inc (GCT) του Καναδά.

Το λιμάνι της Νέας Υόρκης και Νιου Τζέρσεϊ αποτελεί σημαντικό κόμβο που εξυπηρετεί τις εφοδιαστικές αλυσίδες των περιοχών νοτιοανατολικά των ΗΠΑ και αποτελεί τη μεγαλύτερη πύλη της CMA CGM στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και στον Κόλπο. Οι τερματικοί Bayonne και Νέας Υόρκης διαθέτουν αθροιστική δυναμικότητα 2 εκατ. TEUs ετησίως και έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν σημαντικά το capacity τους.

Ο Rodolphe Saadé, πρόεδρος και CEO του ομίλου CMA CGM σχολίασε: «Η απόκτηση των δύο τερματικών αποτελεί μια στρατηγική επένδυση για τον όμιλο. Ενισχύει τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας στις ΗΠΑ και την αποδοτικότητα των εφοδιαστικών αλυσίδων. Εδραιώνει περαιτέρω τη θέση μας στις ΗΠΑ, μια σημαντική αγορά μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων παγκοσμίως».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.