Θετική η εικόνα στην αγορά των ναυτασφαλίσεων

Θετική η εικόνα στην αγορά των ναυτασφαλίσεων

123
Θετική η εικόνα στην αγορά των ναυτασφαλίσεων

H Διεθνής Ένωση Θαλάσσιων Ασφαλίσεων (IUMI) εξέδωσε πρόσφατα την ανάλυσή της για την παγκόσμια αγορά ναυτασφαλίσεων το 2022, γνωστή και ως IUMI Stats Report.

Από την έκθεση, η οποία περιλαμβάνει στατιστικά δεδομένα από διάφορες πηγές, προκύπτουν τα εξής:

– Τα premiums στην παγκόσμια αγορά θαλάσσιων ασφαλίσεων το 2021 διαμορφώθηκαν στα $33 δισ., σημειώνοντας αύξηση 6,4% σε σχέση με το 2020. Τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν, απόρροια του αυξημένου όγκου του παγκόσμιου εμπορίου, του ισχυρότερου δολαρίου, της ανόδου της δραστηριότητας στα offshore, των υψηλότερων αξιών των πλοίων. Ειδικότερα, οι ασφαλιστές στην Ευρώπη και στην Ασία είδαν τα ασφάλιστρά τους να ακολουθούν την ανιούσα.

– Η θετική τάση στο ocean hull business, η οποία ξεκίνησε το 2021, συνεχίστηκε και το 2022. Τα ασφάλιστρα σημείωσαν άνοδο 4,1% και έφτασαν στα $7,8 δισ. Συνεχίστηκε η ταχεία ανάπτυξη στη Σκανδιναβία και στην Κίνα, ωστόσο η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου (Lloyd’s) συνέχισε στα νωχελικά επίπεδα των τελευταίων ετών

– Σε ό,τι αφορά την ασφάλιση φορτίων, τα premiums αυξήθηκαν στα $18,9 δισ. το 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.